Представяме ви още няколко съвета как да помогнете на децата

...
Представяме ви още няколко съвета как да помогнете на децата
Коментари Харесай

Внимание! Никога не пишете домашните на детето си, защото...

Представяме ви още няколко съвета по какъв начин да помогнете на децата ви да порастват и да се развиват. Те ще допринесат за израждането на страхотна връзка сред вас – което е по-важно от всичко останало, написа Obekti.bg.
За всяко дете е значимо да разполага със свободно време (около 2 до 4 часа на ден) , в което да не прави нищо несъмнено. Тревожните и амбициозни родители са склонни да карат децата си да се трудят и да поддържат връзка множеството, в сравнение с те имат потребност – спортове, детски клубове, езици и какво ли още не. Децата имат потребност от отмора толкоз, колкото и възрастните.
Не се опасявайте, че могат да получат неприятни оценки – опасявайте се да не намразят учебното заведение и ученето. Това е главният проблем, който би трябвало да избегнете непременно.

За страдание родителите се концентрират прекалено много върху триумфа и оценките. Например на наставнически срещи въпроси като „ Каква оценка ще има? “ и „ Как е държанието му? “ се задават доста по-често от „ Какво е настроението му в час? “, „ Изглежда ли с напрежение? “ Родителите би трябвало да се грижат за децата си, а не като началници, захласнати от представянето им. Чувствата, а не оценките са приоритет.

Помнете, че в случай че детето ви не се оправя с домашните, за това постоянно има причина – и тя няма нищо общо с мързела. Идеята за „ мързел “ даже не съществува в психическите проучвания. Истинските причина са липса на мотивация и воля – и вие би трябвало да разберете каква е повода за това. Причините може да са здравословни или психически. Вместо да се потите над дилемите по математика, по-добре се пробвайте да откриете повода и да опитате да я решите, а не да пишете домашни вместо тях и да ги обвинявате в мързел.

Помнете на първо място: взаимоотношенията в фамилията постоянно са преди всичко. Оценките са по-надолу в листата с целите.

Когато доближи тийнейджърска възраст, душeвността на детето е, несъмнено, извънредно нежна. Помните ли подготовката за изпитите? Цялото семейство изпада в стрес около тях поради детето си. Това може да докара голям брой кавги, нервност и напрежение. Как можете да избегнете този призрачен сън или най-малко да минимизирате следствията? Най-добрият метод е да се концентрирайте върху обичта и най-важните, съществени полезности .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР