Представяме пет ключови моменти от кариерата на Ангела Меркел, често

...
Представяме пет ключови моменти от кариерата на Ангела Меркел, често
Коментари Харесай

5 ключови моменти от живота и кариерата на Ангела Меркел

Представяме пет основни моменти от кариерата на Ангела Меркел, постоянно наричана най-могъщата жена в света, до момента в който тя се концентрира върху идващите парламентарни избори в Германия.
Момичето на Кол
Меркел, щерка на свещеник, израснала зад Желязната завеса, стана политически дейна, когато опозицията против държавното управление набъбна през 1989 година с рухването на Берлинската стена.
Тя за малко беше заместник-говорител на първото демократично определено източногерманско държавно управление, преди да завоюва изборите през 1990 година в обединявания немски парламент като член на Християндемократическия съюз (ХДС).
След това канцлерът Хелмут Кол я назначи за министър на дамите и младежта през 1991 година, само че като че ли пренебрегвайки най-младия член на кабинета с покровителствения псевдоним " das Maedchen " (момичето). Меркел се изкачи до управлението на ХДС и по този начин " момичето " беше единственото, което имаше смелостта да приказва намерено против Кол.
През 2000 година тя бе определена за ръководител на партията с повече от 95% от гласовете. На 22 ноември 2005 година Меркел стана първата жена, канцлер на Германия, а по-късно бе избрана отново още два пъти.
Ядрена сила? Найн, данке
Меркел зашемети света, като разгласи след нуклеарната рецесия в Япония през 2011 година, че немските нуклеарни реактори ще бъдат спрени до 2022 година
Берлин ще продължава да употребява въглищни централи, до момента в който не успее изцяло да развие " зелената " сила. Страната влага засилено в слънчева и вятърна сила и има за цел да обезпечи 80% от енергийните си потребности посредством възобновими източници до 2050 година
" Мадам Нон "
Всички очи се обърнаха към немския канцлер, когато Гърция потъна в икономическа рецесия през 2010 година Тя беше наречена „ безсърдечна”, откакто дружно с министъра на финансите Волфганг Шойбле се оповестиха срещу опрощаването на огромния дълг на Атина.
Обявена за " Мадам Нон " в някои елементи на Европейски Съюз, Меркел въпреки всичко поддържа три интернационалните избавителни пакета на стойност над 300 милиарда евро, само че единствено в подмяна на значими съкращения на бюджета и внезапни нараствания на налозите.
„ Можем да го направим”
Обикновено внимателната Меркел завоюва интернационална хвалба с дръзкия си ход да отвори границите на Германия за бежанците в разгара на миграционната рецесия в Европа през 2015 година Тя притегли към себе си германците с мантрата " Можем да го създадем ".
Повече от един милион търсещи леговище, към половината от тях от Сирия, Ирак и Афганистан, дойдоха по-късно нейно решение. И до момента в който тя непрекъснато пази спорния си ход, дава обещание, че тази този поток от бежанци в страната няма да се повтори.
Взаимоотношенията с Тръмп
Когато Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати, Ангела Меркел го поздрави, призовавайки за бъдещо съдействие със спазването на демократичните полезности.
Необичайното обръщение накара някои медии да я дефинират като новия " водач на свободния свят " - термин, на който тя се присмива, казвайки, че е неуместно да се счита, че един човек може да реши проблемите на света.
Границите на нейното въздействие бяха изтъкнати по време на срещата на върха на Г-20, извършена от Хамбург през юли, когато водачите не съумяха да преодолеят разликите си с Тръмп във връзка с грижата за климата и протекционизма.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР