Представяме накратко постигнатото от ноември 2020 г. до ноември 2021

...
Представяме накратко постигнатото от ноември 2020 г. до ноември 2021
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград се отчете за управлението си начело на общината

Представяме в резюме постигнатото от ноември 2020 година до ноември 2021 година и плануваното отсега нататък. Измина и втората година от ръководството на доктор Христо Грудев, като кмет на община Асеновград, и неговия екип. В тази графа поетапно ще представим свършеното през последните 12 месеца. Въпреки Коронавирус ситуацията, стартираха и се осъществиха планове през цялата година. Извършваха се строително-монтажни и рехабилитационни действия по уличната мрежа и спортни обкти в града и обитаемоте места на общината. Всички изпълнени действия донесоха вложения от милиони левове, които се влагат за подобряването на градската среда и живота на жителите на Асеновград.


Напредва градежът на физкултурния салон в асеновградското ОУ „ Панайот Волов "
Почти на финала е построяването на физкултурния салон в учебното заведение в кв. " Долни Воден ". До момента школото не разполагаше със затворено п...

 

" Уважаеми съграждани,

Изминаха още 12 месеца от мандата ми, като кмет на община Асеновград. Тази година беше забавна и дръзвам да настоявам, че такава сходна година не е имало от новото време на България. Освен COVID-ситуацията, която продължава към този момент дълго време и визира целия свят и, с която човечеството и ние, като община, се оправяме колкото ни разрешават човешките и софтуерните благоприятни условия, бяха извършени и три парламентарни избора и едни президентски първи и втори тур. Това сътвори атмосфера, която натовари много нашите съграждани и жителите на България, структурите, администрациите. Неминуемо всички тези фктори оказаха своето въздействие върху проектите ни за развиване на градската среда през миналата година ", сподели на конференция пред медии кметът на Асеновград лекар Христо Грудев.

Той стартира изкаването си, като заяви, че макар сложните условия общинската администрация е съумяла да притегли близо 90 000 000 лв., които страната да влага в пътната инфраструктура по републикански пътища, ситуирани на територията на общината. За интервала от края на 2020 година до сегашния миг община Асеновград е договорирала външно финансиране от европейски и национални стратегии по значителен брой планове. Предстои възобновяване на НЧ „ Родолюбие “ в Асеновград. За задачата са заложени 3 800 579, 71 лв.. Предвижда се повсеместен ремонт, като ще се запазят достоверността и старинният тип на сградната структура. Съгласно европроекта, ще бъде сменена дограмата, ще се постави вътрешна топлоизолация по външни ограждащи стени, ще се сменят ВиК и електроинсталациите. Предвижда се поправяне на съществуващите санитарни възли и създаване на нови. По плана се планува ремонт и на театралния интериор - осветяване, декори, театрални столове, пердета, озвучителни тела и други.  

Междувременно, беше актуализирана Спортна зала за повдигане на тежести „ Иван Веселинов ” в Асеновград. Финансиране реализацията на плана е осигирено от Министерството на младежта и спорта (ММС). Стойността на инвестицията е в размер на 187 514 лв.. Ремонтните действия включваха замяна на дограма, ремонт на подови настилки, вътрешни стени, фасади и покрив. Монтираха се нови осветителни тела и се направиха и други усъвършенствания на постройката.
Коледната елха в Асеновград блества за Никулден
Тази година община Асеновград ще зарадва асеновградчани с ефектно танцово зрелище с огън. По традиция на празничното запалване на...

Пак посредством финансиране от ММС бе построена напълно нова спортна зала в Тополово. Стойността на плана е в размер на 840 000 лв.. Залата е многофункционална и се употребява и като физкултурен салон от учениците на ОУ " Отец Паисий " в селото. Подходяща е за тренировки и надпревари по баскетбол, волейбол и други спортове. Изцяло оборудвана е, като към нея са построени съблекални и санитарни възли.  

Други 287 012,88 лв. бяха вложени за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на община Асеновград по план „ Красива България ". Ремонтните действия включваха замяна на остарялата дограма и всички съпътстващи действия.  

Предстои пускане и на нов европейски план с название " Партньорство за акомодация към климатичните промени ". Финансирането е от Програма „ Опазване на околната среда и климатични промени “. Проектът ще се осъществя взаимно с общините Смолян, Свиленград, Крушари и „ Плеядес България “, както и Норвежки университет за просвета и технологии в Трондхайм. Стойността му за Асеновград е в размер на 137 371 лв.. Целта на Програмата е да понижи резултата от замърсяването и други действия на индивида. Предвиждат се за осъществяване, от страна на община Асеновград, внедряване на енергоспестяващи ограничения в постройката на общинската болница в града и на Градска библиотека „ Паисий Хилендарски ”. За задачата ще бъде инсталирано самостоятелно фотоволтаично зареждане, т.е. ще може да се създава самостоятелно електричество.  

Други 617 374 лв. са вложени и по план: „ Патронажна грижа + " в община Асеновград ” по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014 година - 2020 година ”. Чрез него се обезпечава поддръжка и се дава грижа за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, по отношение на разпространяването на COVID-19. От реализирането на дейностите ще могат да се възползват минимум 168 лица от избраните целевите групи. По Фонд " Социална протекция " пък се вложиха 50 000 лв. за доставка и монтаж на напълно нов профилиран асансьор в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания (ДПЛФУ) в града. 206 352 лв. се влагат по план “Осигуряване на топъл обяд на територията на община Асеновград “. Целта на реализацията е понижаване броя на живеещите в беднотия асеновградчани, посредством подпомагането им с обезпечаване на храна. От безплатната услуга се възползват 300 лица. За хората със усложнения в напредването, се осъществят доставки по домовете.  

" Не на последно място загатваме и плановете, осъществени посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), които също са привлечени като вложения по обитаемоте места на територията на община Асеновград. А точно: създаване на зона за отдих в Новаково (9999,60 лева); възобновяване на централен парк в Тополово (10 000 лева); основаване на ъгъл за отдих в Избеглии (9987,33 лева); създаване на детска площадка в Конуш (9999,00 лева) ", добави кметът Христо Грудев.
Ремонтите в Асеновград се извършват по график
Приключи полагането на топлоизолацията и хидроизолацията на II и III равнище на пл. „ Акад. Николай Хайтов “. На равнището над б...

Още от АСЕНОВГРАД:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР