Представяме ми втора част от специалното интервю на Тони Кроос,

...
Представяме ми втора част от специалното интервю на Тони Кроос,
Коментари Харесай

Кроос разкри тайната за обратите в ШЛ, какво би направил с машина на времето и защо любимите му бутонки са бели

Представяме ми втора част от специфичното изявление на Тони Кроос, което е с благотворителни цели, като от всяка закупена численост от него ще постъпват 90 цента за фондацията на футболиста. Въпросите към халфа на Реал Мадрид, общо 90 на брой, бяха заложени от редица спортни и други звезди като Роберт Левандовски, Юрген Клоп, Юп Хайнкес, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Хорхе Валдано, Юсеин Болт и Роби Уилямс.
 Тони Кроос приказва пред Клоп, Надал, Левандовски и Болт за най-трудното си решение и дали ще играе през 2024-та Тони Кроос приказва пред Клоп, Надал, Левандовски и Болт за най-трудното си решение и дали ще играе през 2024-та
За обратите на Реал Мадрид в Шампионската лига

Зинедин Зидан постоянно ни наблягаше следното: “Трябваше да се научим да страдаме. Ако не изпитваме компликации да страдаме, имаме положителни шансове да спечелим ”. На това равнище постоянно щше има обстановки, в които би трябвало да приемеш, че ще бъдеш по-слабият тим в съпоставяне със противника. В първия мач с Манчестър Сити от тазгодишните полуфинали елементарно можехме да загубим с 1:10, само че го направихме единствено с 3:4. Когато Сити ни поведоха с 1:0, всички ни мислеха за изгубени. Но постоянно сме способни да създадем обстановки, които дават нов живот на нас и на стадиона, а също по този начин оставят съперника в размисъл. Още повече в случай че успееш да го постигнеш няколко пъти. Ако всичко това се случи, даже толкоз влиятелен тим като Сити стартира да си мисли: “Ето, че тези го вършат отново… ”

За футбола в бъдещето

Ако мисля за идващите 10-15 години, това ме тормози. Клубовете търсят футболисти от различен профил. Питат се: “Бърз ли е? Голям ли е? Силен ли е? ” Едва по-късно се питат: “Знае ли по какъв начин да борави с топката? ” Всички тимове се нуждаят от сходни играчи, с цел да триумифират, само че ме тревожи, че тъкмо тази наклонността набира известност и най-после това ще се отрази върху играта.

За “Бермудския триъгълник ” сред себе си, Лука Модрич и Каземиро

Мисля, че съзвездието, събрано в Мадрид, е най-близкото, което може да се назова съвършен състав. Защото в ядрото ни имаше всичко. Каземиро имаше ясна цел: да разчиства в средата на терена, до момента в който Лука и аз сме играчи, които не бягат от отбранителни задания. От друга страна, представяхме огромен футбол с надзор, нетрадиционен жанр на игра и доста специфични моменти. Нашите настройки в предпазен и атакуващ проект бяха много съвършени. Излизахме на терена със сигурността, че нямаше потребност да приказваме доста между тях, с цел да се оправяме добре. Да, да играя с Каземиро и Модрич много се доближаваше до съвършенството.

За единствената си фикс идея на терена

Нямам никакви суеверия, нито някакви тикове като това да си нахлузвам първо лявата обувка или да стъпвам на терена с десния крайник, които са нормални практики в света на футбола. Единственото нещо, което се приближава това, е, че нося лепенка на безименния ми пръст, тъй като съм привикнал да нося брачната ми халка. Т.е. не затрупвам халката, а я замествам с лепенка. Без халката се усещам гол.

За договарянията към прехвърлянето си от Байерн (Мюнхен) в Реал Мадрид

Все още помня по какъв начин Ули Хьонес (тогавашният президент на Байерн - б.р.) се приближи до мен в катакомбите на стадиона и ме смъмри по типичния си прочувствен метод: “Това, което желае твоят сътрудник, е безусловно безсрамие. Да забележим дали ще си намалиш заплатата ”. Аз бях едвам на 23 години и му отговорих: “Това не е искане на сътрудника ми, а е наше. Това няма да се промени ”. Всички познаваме Ули, само че признавам, че в тази обстановка в действителност ми трябваха топки.

За промените, които предлага във футбола

Струва ми се по-ефективно да има времеви санкции вместо жълти картони. Да играеш с понижен състав в последните минути на мач боли. Защо да не бъде изпъден за 5 минути този, който бави времето? Също по този начин бихме могли да използван постепенни изгонвания за нарушавания: съдията би могъл да отстранява даден футболист за 5, 10 или 15 минути според от грубостта на провинението. Също по този начин би ми харесало въвеждането на чисто игрово време, което да бъде 60 минути.

За най-хубавите вратар, бранител, халф и нападател, с които е играл Много е мъчно да избера. 

Бих споделил: Мануел Нойер, Серхио Рамос, Лука Модрич и Кристиано Роналдо.

За това какво би направил с машина на времето

Бих пропътувал няколко десетилетия напред, с цел да видя какво вършат децата ми. След това ще пребродвам 100 години напред в бъдещето, с цел да схвана дали това, което се приказва за световното стопляне, е правилно. Накрая ще се върна, с цел да осведомявам хората за това.

За “най-безкрайните ” си минути на футболния терен

Финалът на Световното състезание през 2014-та. Марио Гьотце вкара за 1:0 в 113-та минута, а оставащото време до края ми се стори съвсем толкоз дълго, колкото предходните 112 минути преди попадението. Също по този начин не бих си пуснал да изгледам този мач още веднъж, тъй като той не беше нищо изключително.

За паметните си бели бутонки

Става въпрос за хармония. В Мадрид играем в бяло и си пасват добре с екипа. От друга страна, би било грозно да играя с черни бутонки. Щом погледна надолу и видя белите си обувки, незабавно ми става по-добре. С черни бутонки бих бил състезател на равнище втора дивизия.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР