Представя различен клас активи, който иначе е труднодостъпенЛистването на Илевън

...
Представя различен клас активи, който иначе е труднодостъпенЛистването на Илевън
Коментари Харесай

Илевън Кепитъл вече се листва на Българската фондова борса

Представя друг клас активи, който другояче е мъчнопроходим

Листването на Илевън Кепитъл на БФБ е исторически миг за борсата
(снимка: Илевън Кепитъл)

Илевън Кепитъл АД дебютира на Българската фондова борса след сполучливо извършено първично обществено предложение (IPO), вследствие на което набра над 2,1 милиона лв..

Това е първото профилирано сдружение за рискови вложения във високотехнологични компании, листвано на БФБ. Размерът на капитала на Илевън Кепитъл АД е 2 301 528 лв., разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев.

Книжата на Илевън Кепитъл АД се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код 11C. Маркет-мейкър на емисията е капиталовият медиатор Карол.

„ Листването на Илевън Кепитъл е исторически миг както заради обстоятелството, че това е първoто сдружение на БФБ, профилирано в рисковите вложения, по този начин и поради това, че се случва във време на пандемия. Убедени сме, че значима част от новата ни бизнес история ще се написа от стартъп екосистемата в България ”, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.
още по тематиката
Илевън Кепитъл показва един друг клас активи, който другояче е мъчнопроходим, неликвиден и изисква профилирани знания, съобщи Даниел Томов, изпълнителен шеф на компанията.

„ От една страна, предоставяме спомагателен капитал и време за портфолио фирмите да осъществят своя капацитет, като в същото време целим да сближим стартъп екосистемата и обществените пазари ”, добави той.

Набраният капитал ще се употребява от Илевън Кепитъл за в допълнение финансиране на бързо растящи компании от портфолиото на сдружението.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР