Представляващият ВСС Димитър Узунов призна, че получава около 7000 лева

...
Представляващият ВСС Димитър Узунов призна, че получава около 7000 лева
Коментари Харесай

Димитър Узунов получава 7 бона заплата, няма да се откаже от бонуса, който сам си гласува

Представляващият Висш съдебен съвет Димитър Узунов призна, че получава към 7000 лв. заплата, като добави, че има 24 година стаж и това изяснява високата сума В студиото на Би Ти Ви той гневно се възпротиви на позицията на своята колежка от Висшия правосъден съвет Соня Найденова, че решението да се дават заплати вкупом като обезщетение в края на мандата на магистратите от Висш съдебен съвет е незаконосъобразно.

Узунов беше безапелационен, че ще си получи безусловно всичко, което му се поставя. „ Не се тормозя, не се разстройвам, не се повеждам на ведомост в която и да е фондация или в неправителствена организация. Разчитам и се устоявам само от трудовото си възнаграждение”, съобщи той.

Узунов не пропусна да нападна сътрудниците си, отказали да получат бонуса, който членовете на Висш съдебен съвет сами си гласоподаваха на изпроводяк. „ Соня Найденова и Калин Калпакчиев заявиха, че се отхвърлят от това право на обезщетение, което Законът за правосъдната власт дава. Тя самата е получила 18 заплати като обезщетение, т.е. получила е 98% от компенсацията си, и в този момент продънва ушите ни, че се отказва”.

В умозаключение, юристът от Сандански, защитавал Цацаров и неговото ръководство до дъно разгласи,че държанието на Найденова и Калпакчиев популистко. „ Не бива по този метод да настройваме хората против нас.”, прикани Узунов Соня Найденова.

Според него, мандатът на Висш съдебен съвет е бил тежък и с това оправда заплатата си, която официално е повече от тази на премиера и президента. Допълни също, че след края на мандата ще се върне в Районния съд в Сандански.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР