Представление, поставено от българския режисьор Александър Морфов, ще се играе

...
Представление, поставено от българския режисьор Александър Морфов, ще се играе
Коментари Харесай

Александър Морфов с представление в Москва на връх 24 февруари

Представление, сложено от българския режисьор Александър Морфов, ще се играе в съветската столица на 24 февруари тази година, излиза наяве от програмата на Московския трагичен спектакъл “Гогол ”.

 

Датата е значима, тъй като тогава се навършва тъкмо една година от нахлуването на съветските войски на територията на самостоятелна Украйна и започването на войната.

 

Морфов работи от дълги години в Русия главно като режисьор към трупата на Московския държавен спектакъл “Ленком на Марк Захаров ”. Там е считан за една от звездите, като нормално постановките му се трансформират в шлагери.

 

Същевременно името на Морфов непрестанно е в центъра на медийното внимание у нас от ноември, когато вратата на пиара в Народния спектакъл Велислава Кръстева осъмна надраскана с надписи “ДПС ” и “Изчезвай ” и с откъртена табела, а дни по-късно режисьорът призна, че той е причинителят.

 

Днес от ГЕРБ реагира остро за това, че режисьорът е изхвърлил от екипа на " Хъшове " Евгени Будинов, тъй като бил народен представител от ГЕРБ.

" Имаме още едно неявяване. Един гербаджийски отпадък, който го изхвърлихме от представлението... " Това са думи на режисьора Александър Морфов по адрес на артиста Евгени Будинов. 
Думите на Александър Морфов са произнесени във връзка отстраняването на Евгени от представлението „ Хъшове ” в Народния спектакъл, снимани на видео, което се популяризира във Facebook. 

В записа Морфов споделя, че Евгени има актьорски качества, само че не може да бъде част от представлението поради своите разбирания. С две думи, повода Евгени Будинов да бъде отхвърлен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го декларира обществено. Очевидно Морфов приказва пред участващите в спектакъла, като задачата е да бъде унизен Евгени Будинов. 

В същото време конфликтният режисьор продължава да се води на работа в московския спектакъл " Ленком ", което излиза наяве от формалния уебсайт на театъра.  " Ленком ", прочут преди като Московския спектакъл на Ленинския комсомол и е формалното име на това, което в миналото е било известно като Московския държавен спектакъл. По-късно е кръстен на Комсомола, комунистическа младежка организация, основана от Владимир Илич Ленин.

 

Преди това Морфов дълги години работеше в театъра в Санкт Петербург " Комисаржевска " и пренасяше сериозна част от тамошните постановки на сцената на най-престижния български спектакъл.

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР