Представителят на Тайван в САЩ Сяо Би-кхим изрази загриженост относно

...
Представителят на Тайван в САЩ Сяо Би-кхим изрази загриженост относно
Коментари Харесай

Представител на Тайван в САЩ призовава Китай да се придържа към мирни средства за разрешаване на конфликтите

Представителят на Тайван в Съединени американски щати Сяо Би-кхим изрази угриженост по отношение на военните провокации на Китай и прикани Пекин да не употребява мощ за разрешаване на политическите разлики.

Сяо изрази страдание за „ ирационалния и неблагоразумен “ отговор на Китай след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван. Тя съобщи, че през последните дни Пекин е нараснал обсега и интензивността на военните си учения, имащи за цел да сплашат острова.

Сяо сподели още, че е обезпокоена от резултата от дейностите на Китай върху районния мир и непоклатимост. Тайванския пролив е значим път за международната стопанска система и търговия и вълненията в района ще окажат въздействие върху света, в това число и върху самия Китай. Тя прикани Пекин да се оправи с политическите разлики по рационален и кротичък метод.

Сяо акцентира също, че през последните седмици редица народи показаха поддръжката си за поддържане на мира и стабилността в пролива, в това число Съединени американски щати, Индия, Южна Корея, Сейнт Винсент и Гренадини и Словакия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР