Представителят на Словения в Съвета за сигурност на ООН Самюел

...
Представителят на Словения в Съвета за сигурност на ООН Самюел
Коментари Харесай

Самуел Жбогар призова Русия да прекрати агресията си срещу Украйна

Представителят на Словения в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Самюел Жбогар прикани Русия да приключи експанзията си против Украйна по време на съвещание на този орган, заяви словенската новинарска организация СТА. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12473
Словения е променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Жбогар съобщи, че Русия, която свика съвещание на Съвета за сигурност по отношение на доставянето на оръжие в Украйна от западни страни, упреква Запада в двойни стандарти, а самата тя е отговорна за това.

Същото интернационално филантропично право и права на индивида, които Русия акцентира във връзка със обстановката в линията Газа, важат и за Украйна, сподели словенският представител, написа Българска телеграфна агенция.

Той изрази угриженост по отношение на военното съдействие сред Русия и Северна Корея и вноса на балистични ракети от Северна Корея в Русия.

" Тези дейности съставляват съществено нарушаване на многочислени резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с което би трябвало да се занимаем ", съобщи Жбогар. 

Той сподели, че Западът поддържа Украйна, с цел да помогне на тази страна да отбрани своите жители и да отбрани територията си в сходство с правото на самозащита въз основа на член 51 от Хартата на Организация на обединените нации.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР