Представителят на Окръжната прокуратура във Варна поиска в обвинителната си

...
Представителят на Окръжната прокуратура във Варна поиска в обвинителната си
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на Борислав, който уби зверски съпругата си, прокуратурата ще протестира


Представителят на Окръжната прокуратура във Варна изиска в обвинителната си тирада съдът да дефинира наказване пожизнен затвор и след редукция Борислав да изтърпи в затвор при непоколебим режим сред 20 и 30 години затвор. Присъдата ще бъде протестирана пред Апелативния съд за завишаване периода на наказването на някогашния рулеви.

Борислав, който работел в златарско ателие, редовно пребивал брачната половинка си Кремена. Първият побой бил единствено няколко дни след сватбата им през ноември 2013 година За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и тъжби в полицията. Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо принуждение над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за преустановяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било планувано за 26 февруари 2019 година във Варненския областен съд – единствено ден след убийството на Кремена.

Заради физическото принуждение, което Борислав упражнявал редовно над Кремена, родителите й се тревожели за нея и татко й упорствал тя да му звъни всяка заран до 10 часа, с цел да е сигурен, че е жива.

На 24 февруари тази година към 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и изискал да приказва с нея по отношение на идния бракоразвод. Върнал се в населявания от тях апартамент в 17 часа. Около 19 часа диалогът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всевъзможни предмети, които му били на разположение. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им.

Около 20,20 часа Кремена съумяла да се откопчи от подсъдимия и поискала помощ от хазяите си. Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Кремена се върнала в жилището, а хазяйнът слязъл и предизвестил Борислав да спрат абсурда.

Домашният принудител повикал майка си, с цел да му помогне да се изнесе. Взел персонални движимости, тв приемника и преносимия компютър и с майка си напуснал жилището с такси. След тръгването им Кремена заключила входната железна врата и пуснала резето.

На 25 февруари след 12 часа майката на Кремена почнала да я търси по телефона. След като не съумяла да се свърже, към 14 часа отишла в жилището. Никой не отворил на позвъняванията й. Тогава подала сигнал в полицията. Тялото на Кремена било открито в една от стаите след влизане в жилището през балкона. В хола масата била обърната, имало и счупени предмети.

Смъртта на 40-годишната Кремена била породена от прилепяне на мозъка от солиден вътрешен кръвоизлив, породен от травматичните увреждания по главата и лицето й. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало постепенно, за часове, до появяването на животозастрашаващите признаци и настъпването на гибелта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР