Представителят на домакините Карлос Алкарас защити титлата си на турнира

...
Представителят на домакините Карлос Алкарас защити титлата си на турнира
Коментари Харесай

Карлос Алкарас защити титлата си в Мадрид

Представителят на домакините Карлос Алкарас отбрани купата си на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро.

Водачът в схемата и номер 2 в международната класация Алкарас победи на финала " щастливия губещ " от квалификациите Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:4, 3:6, 6:3 за 2:25 часа. Така той записа 21-а поредна победа в АТП на испанска земя и общо 29-и триумф от началото на сезона.

Испанецът завоюва четвърта купа за годината след триумфите си в Буенос Айрес, Индиън Уелс и Барселона, пети трофей от шампионатите " Мастърс " и общо десети в кариерата си. Алкарас се причислява към Рафаел Надал като следващ първенец в историята на шампионата в Мадрид и е най-младият тенисист, който пази купата си на " Мастърс " 1000 след Надал в Монте Карло и Рим през сезон 2005/2006.

" За мен е толкоз, толкоз особено. Да подвигна трофея тук, в Мадрид. В моята страна. Винаги е особено да играеш и да можеш да направиш добър резултат тук, а да си първенец е доста особено. Пред родна аудитория, фамилията ми, приятелите ми. Всички близки до мен. За мен това е особено възприятие, което в никакъв случай няма да не помни ", сподели испанецът след мача.

20-годишният Алкарас изпитваше компликации при началния си удар на моменти, като завоюва единствено 60 % от точките си на първи сервис в началните два сета. В третата част той поведе с 4:1 и без проблеми затвори мача.

" Беше в действителност сложен мач. Ян играеше ужасно, в действителност нападателно. Във втория сет имах доста шансове да пробия сервиса му, само че не ги използвах и ми беше мъчно да го изгубя. Казах си, че би трябвало да съм положителен от самото начало и че ще имам своите шансове и мисля, че го направих в третия сет ", добави спечелилият.

Алкарас се приготвя и за Откритото състезание на Франция този месец. Той ще се завърне на върха в международната класация, откакто изиграе един мач в Рим през идната седмица. На 20 години и два дни, Алкарас е шестият най-млад тенисист, спечелил 10 трофеи от АТП в Оупън ерата.

33-годишният Щруф пък не съумя да стане вторият " благополучен губещ ", спечелил купа от АТП този сезон, откакто Куон Сун-У от Република Корея победи в Аделаида през януари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР