Представителството на Европейската комисия в България ще отбележи Деня на

...
Представителството на Европейската комисия в България ще отбележи Деня на
Коментари Харесай

Мащабно 3D мапинг шоу ще има в София за Деня на Европа

Представителството на Европейската комисия в България ще означи Деня на Европа - 9 май, с голям брой събития и начинания, които ще се състоят в София в няколко следващи дни, оповестиха от представителството.
 
Всички те се провеждат взаимно с Информационното бюро на Европейския парламент в България, а сътрудници са Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и Столична община.
 
От 11.30 до 13.00 часа през днешния ден в Аулата на Софийския университет комисар Мария Габриел, евродепутатът Искра Михайлова и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова ще дискутират с жители тематиката за младежите и тяхното бъдеще в цифрова Европа.
 
От 21.30 часа днес на площад  " Независимост " жителите и гостите на столицата ще могат да следят светлинно и звуково 3D мапинг шоу, посветено на Европейската година на културното завещание 2018.
 
От 18.00 до 22.00 часа днес в " Нощ на литературата "  на забавни места ще се чете европейска преводна литература. Събитието в София се провежда взаимно с културните институти на страните членки на Европейски Съюз и е ориентирано към разпространение на европейската просвета и литература. В клуб " Каркасон " на ул. " Уилям Гладстон " 30 Весела Бабинова ще чете романа " Остров Крах " на Ина Вълчанова, притежател на Наградата на Европейски Съюз за литература.След 10.00 ч. на 12 май на Голямата поляна в Южния парк в София ще се организира десетия подред Фамилатлон - празник на фамилията, спорта и здравословния метод на живот, в който дребни и огромни ще могат да вземат участие в занимателната игра " Малката Европа " и ще научат забавни обстоятелства за страните членки на Европейския съюз. Европейските институции се включват и с щандове с игри, и осведомителни материали, а на щанда на Европейската комисия ще бъде показана и най-новата акция за младите - #EUandME.
 
От 9.00 ч. на 13 май в границите на първия по рода си полумаратон в София ще се организира и първото издание на " RUN4EU "  - гратис щафетно тичане за възпитаници и учебни тимове. Стартът и финалът са на площад " Александър Невски ". Игри и атлетически провокации за деца ще има от 10.00 ч. на площад " Александър Невски ". Фокусът на самодейността e интензивният метод на живот измежду младите, както и смисъла му за децата в учебна възраст в България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР