Представителството на ЕС в Израел и Форумът за стратегически диалог

...
Представителството на ЕС в Израел и Форумът за стратегически диалог
Коментари Харесай

Елена Йончева участва в откровена дискусия за войната във формат ЕС-Израел


Представителството на Европейски Съюз в Израел и Форумът за стратегически разговор на Европейската лидерска мрежа ELNETорганизираха среща на 30 опитни дипломати, чиновници и специалисти по сигурност от Европа и Израел в Тел Авив. Целта на диалозите беше да се обсъдят значимите връзки сред Европейски Съюз и Израел, международните и районните провокации, споразуменията на Авраам и съветската експанзия против Украйна. 
ELNETе най-важната организация, която е отдадена на укрепването на връзките сред Европа и Израел, учредени на споделени демократични полезности и стратегически ползи.
Днес въпросът е по какъв начин войната в Украйна да не прерасне в световна. Израел се пробва да поддържа положителни връзки както с Киев, по този начин и с Москва. Откритите канали за връзка могат да оказват помощ Израел да играе значима роля като медиатор. Затова Европейски Съюз не би трябвало да оказва напън върху страната да вземе страна, съобщи Елена Йончева. Тя участва на форума като вицепрезидент на Делегацията на Европейски Съюз за връзки с Израел.  
Но какво прави Европейски Съюз да приключи войната? Европейски Съюз няма тактика, която да накара Украйна и Русия да седнат на масата на договарянията, разяснява още Елена Йончева. Като публицист съм отразявала редица събития – в Ирак през 2003 година, в Сирия през 2013 година, в Украйна през 2014 година, и знам по какъв начин от време на време политици и публицисти се пробват да показват обстановката по банален метод. Какво се случи с тези страни, което не поискахме да забележим в точния момент? Войната в Ирак докара до дестабилизация на Близкия Изток и до бежанска вълна в Европа, в Сирия – до основаването на Ислямска страна и терористични закани. В Украйна неизпълнението на Минските съглашения, по които Франция и Германия бяха гаранти, докара до война, която може да прерасне в нуклеарна.
Днес нямаме задоволително информация какво тъкмо се случва в Украйна. Няма диспути какво докара до тази война. С този метод мъчно ще спрем войната в Украйна, сподели тя.
Срещата мина по разпоредбите на Чатъм Хаус. Те разрешават прям конфиденциален диалог, в който участниците са освободени от нуждата да се преценяват с това, че позициите им ще бъдат детайлно оповестени.
За контакт с Групатана Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР