Представителният отбор на “Марица започна подготовка за пролетния дял на

...
Представителният отбор на “Марица започна подготовка за пролетния дял на
Коментари Харесай

Марица почна подготовка с едно ново попълнение

Представителният тим на “Марица ” стартира подготовка за пролетния дял на шампионата в Трета лига. Точно в 14 часа възпитаниците на Борислав Караматев излязоха в положително въодушевление за първата си подготовка за 2019-та година. Отборът ще се приготвя в Пловдив, като ще употребява теренът до Английската гимназия, заради осъществяването на възстановителни процедури по този на стадион “Марица ”.

Напуснали или освободени в състава на “жълто-сините ” няма, като единственият изчезнал футболист през днешния ден бе Величко Величков, който страда от вирусно заболяване и ще се причисли към своите съотборници до дни. Двама футболисти от състава през есента отпадат от сметките на старши треньора Караматев. Това са Иван Гендов, който получи тежка травма през лятото и не е възобновен, както и Юсуф Тарал, който ще се отдаде на своето обучение.

Единственото ново попълнение в тима е нападателят Мирослав Радев, който идва от “Асеновец ”. Радев е набор 1994 и е младеж на “Локомотив ”. Защитавал е цветовете на “Локомотив ” (Пловдив), “Ходесдън ” (Англия), като има и два престоя в “Асеновец ”. Той е голмайстор на асеновградчани през есенния полусезон и е определен за Футболист на Асеновград за 2018 година Мирослав Радев показа своите първи думи при първото си излизане на стадион “Марица ”: “Радвам се, че съм част от " Марица ". Това е тим с огромни обичаи и за мен е чест да съм част от него. Благодаря на треньорския щаб за това, че изборът им съм бил аз. Феновете на отбора могат да са сигурни, че ще се разпределям до дъно във всеки мач, в който играя и се надявам изявите ми да им носят наслада. ”

Седем контроли ще изиграе отборът на Борислав Караматев, като три от тях са с тимове с професионален статут от Първа и Втора лига. Мястото на осъществяване на срещите, както и началният им час ще бъдат конкретизирани в придвижване, според от метеорологичните условия. Пролетният полусезон в Трета лига - Югоизточна група стартира на 23 февруари и приключва на 1 юни, с два междинни кръга на 10 април и 8 май. Стартът за “Марица ” планува две следващи гостувания на “Миньор ” (Раднево) и “Хасково-1957 ”, а първото домакинство на “жълто-сините ” ще бъде на 9 март против “Загорец ” (Нова Загора).

ПФК Марица 1921 - контролни срещи, зимна подготовка 2019:

16 януари (сряда): Марица - Локомотив /Пловдив/ (стадион “Локомотив ”, 15 часа)
26 януари (събота): Марица - Витоша /Бистрица/
30 януари (сряда): Марица - Локомотив /Горна Оряховица/
2 февруари (събота): Марица - Борислав/Първомай/
6 февруари (сряда): Марица - Оборище/Панагюрище/
9 февруари (събота): Марица - Сокол/Марково/
16 февруари (събота): Марица - Нефтохимик/Бургас/

Президентът на “Марица ” господин Христо Христов пожела ползотворна подготовка и сполучлив пролетен полусезон на тима. Той заяви, че отборът има нова зимна екипировка, а за ДЮШ на клуба, с изключение на оборудването са закупени и нови топки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР