Представителна група от ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван

...
Представителна група от ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван
Коментари Харесай

​Ученици и учители от ППМГ – Враца станаха „посланици” във Франция

Представителна група от възпитаници и учители от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца посети френския остров Мартиника. Те бяха посетители на Лицей „ Белвю” - училището-партньор на гимназията по Проект „ Раздвижи тялото и мозъка си – здравословен живот за юношите” по Програма „ Еразъм + “ на Европейска комисия.
По време на срещата бяха показани осъществените през втората година на плана действия, регистрирана бе оценката на плана, която се дава от представители на екипите от всички държави-партньори. В чест на „ посланиците” от България училището-домакин провежда специфична галерия, на която бяха показани български храни и козметични артикули.
Международната делегация по плана се срещна със зам. кмета на Фор-дьо-Франс, който срещна гостите с локалните планове в региона на спорта и здравето. Част от тази делегация бяха Калина Николова – старши преподавател по британски език и координатор на плана, Людмила Йорданова - зам.- шеф по административно-стопанска активност в ППМГ – Враца и ученичките: Ася Рачовска от XI а клас и Лилия Ивайлова от IX е клас.
В духа на плана за спорт и придвижване, на плажа на Карибско море беше разиграна играта „ Сървайвър”. Слънцето, пъстротата и танците на карибския остров, наименуван от Колумб „ Остров на цветята”, очароваха всички и бяха основата, на която се сътвориха трайни другарства. Мобилността даде опция участниците да научат забавни исторически обстоятелства за робството и колониалния интервал на острова, да видят джунгла и се изкачат на вулкан.
Гостите имаха опция да научат за лечебните и питателните свойства на голям брой тропически растения като канела, алое, хибискус, куркума, кокос, джинджифил и други С цел разпространение потреблението на пресни плодове и зеленчуци, всички на драго сърце дегустираха плодове непосредствено от плантацията. Интерес провокираха типичните за острова лодки „ йол”, както и гмуркането с кесонен уред, които учениците имаха опцията да опитат сами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР