Представителите на западните страни не позволяват на Украйна да започне

...
Представителите на западните страни не позволяват на Украйна да започне
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Западът иска да върне Русия в границите й от 1991 година

Представителите на западните страни не разрешават на Украйна да стартира договаряния, защото считат, че първо е належащо Русия да се върне в границите си от 1991 година Това акцентира министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на конференция в Претория след договаряния с южноафриканския си сътрудник Надели Пандор, предава РИА Новости .

" Никой (от публицистите – бел. р.) не пита нашите западни сътрудници, които постоянно или посредством представители на американската администрация, или на Европейския съюз споделят, че към момента е прекомерно рано Украйна да стартира договаряния. Необходимо е да отвоюват повече в тази обстановка и да стартират договаряния от позицията на силата.Те непосредствено споделят, че Русия би трябвало да бъде върната в границите от 1991 година “, цитира РИА Новости думите на Лавров.

Руският министър още веднъж акцентира, че Москва не отхвърля договаряния с Киев. Според него обаче колкото по-дълго Западът упорства на своето, толкоз по-трудно ще бъде разрешаването на спора.

Отговаряйки на въпрос коя страна може да стане медиатор в разрешаването на рецесията, Лавров напомни, че президентът на Украйна Володимир Зеленски " подписа декрет... който не разрешава на който и да е украински чиновник да договаря с съветската страна “.

" Затова можете да поискате от всеки медиатор да обясни по какъв начин украинската страна вижда по-нататъшното развиване на събитията “, добави първият посланик на Москва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР