Представителите на сръбското малцинство, работещи в косовските институции, ще напуснат

...
Представителите на сръбското малцинство, работещи в косовските институции, ще напуснат
Коментари Харесай

Вучич: Сърби, работещи в косовските институции, ще напуснат работните си места

Представителите на сръбското малцинство, работещи в косовските институции, ще изоставен работните си места, разгласи сръбският президент. До крайната мярка ще се стигне, в случай че не бъде реализирано съглашение за преустановяване на тяхното " гонене ", сподели Александър Вучич.

Напрежението сред Косово и Сърбия се разпали още веднъж през последните седмици. Разговорите под егидата на Европейския съюз в Брюксел не съумяха да преодолеят разликите към проекта на косовските управляващи да изискват от локалните сърби да сменят номерата на колите си от сръбски на косовски.

Ситуацията се успокои, откакто министър председателят на Косово Албин Курти се съгласи, под натиска на Съединени американски щати и Европейския съюз, да отсрочи правилото за регистрационните номера до 1 септември.

" Що се отнася до желанието на нашия народ да се съпротивлява на албанското принуждение, това предпочитание е недвусмислено, безусловно недвусмислено и това е, което най-вече ме тревожи, тъй като това значи, че се е стигнало до край, че хората към този момент няма да търпят ”, сподели сръбският президент Александър Вучич. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР