Представителите на силния пол най-често стават жертва на “мними проститутки”

...
Представителите на силния пол най-често стават жертва на “мними проститутки”
Коментари Харесай

Опасностите по морето се множат: Жрици обират мераклиите за се*с, а крадци следят хавлиите по терасите и на плажа, за да...

Представителите на мощния пол най-често стават жертва на “мними проститутки” по морските курорти. Това демонстрират данните на проверяващите, които са разследвали десетки сходни случаи за последните няколко години, написа в. Монитор.

Маскирани като жрици крадли в минижупи и токчета причакват подпийнали западняци пред нощните заведения. Докато оферират евтина обич на улицата, майсторките бързо и изкусно прибират портфейла от задния джоб. След две минути проява на милувки по ръцете на жертвата, от нея към този момент са свалени всички златни пръстени, гривни и часовници. Когато докопат плячката, “жриците” приключват горещите си предложения и изчезват като пушек.

Голяма заплаха дебне всички по морето: След няколко напитки ситуацията става ужасно!

Класика в жанра е обирът на плажа .

Маскирани като туристи крадци лежат на пясъка и изчакват подобаващ миг, с цел да приберат чантата на съседа по хавлия. Този терен обаче е приоритет на дребните крадци, тъй като плячката нормално се състои в дребни левчета и телефон.

“Тежката артилерия” на крадците пък работи най-вече по хотелите .

Изпечени нарушители нападат всекидневно хотелските стаи до момента в който туристите се пекат на плажа или край басейна. При всеки случай се работи самостоятелно и с друг метод. Ако апартаментът е на първи или втори етаж и вратата на терасата е отворена, то крадците се мятат напряко през парапета на верандата. За по-високите етажи си има други тактики. Там в приложимост нормално влизат шперцове и подправени ключове. По-рядко се употребяват въжета за втурване от покрива, поради по-големият риск от злополуки.

Веднъж проникнали в стаята, на крадците им трябват по-малко от две минути, с цел да открият всички скрити пари и скъпи движимости. Подобни удари се провеждат авансово и след дълга подготовка. За да си обезпечат “чист терен”, крадците наблюдават най-малко ден набелязаните жертви. Най-сигурният знак, че туристите са напуснали стаята идва от терасата. Щом от нея изчезнат плажните хавлии и банските, то обирджиите знаят, че жителите към този момент са на път за плажа и умерено нападат.

Най-обиграните в сектора пък въобще не се вълнуват дали туристите са в стаята. Те са способни да окрадат всичко, до момента в който летовниците спят на леглата или до момента в който си вземат душ в банята, без да им мигне окото.

Най-големият удар бе изработен през лятото на 2009 година в хотел Чайка в Слънчев бряг. Крадци отмъкнаха тогава швейцарски бутиков часовник на стойност 70 000 лв. от хотелската стая на строителен необут. Наглият грабеж бе осъществен, до момента в който екскурзиантът излязъл за минута на терасата. Късметът на крадците обаче изневери и единствено два дни по-късно и те бяха арестувани. Апашите бяха задържани откакто имаха нелепостта да продадат супер скъпия часовник в бургаска заложна къща единствено против 100 лв..

Преди години полицията засече и тайфа от седем румънци, които вилняха в ролята на магистрални бандити . Групата обра 62 годишен мъж от Варна на пътя до Иракли.

Румънците създали режисура, че колата им е развалена и на негоден британски поискали пари за бензин, предлагайки в подмяна пръстен от жълт метал, за който твърдели че е златен. Той отказал да купи ментето, само че им дал им пет лв. и посочил портфейла си, в който имало единствено още една десетолевка. Единият я сграбчил, а другите отмъкнали от дясната седалка шал, шапка и яке. След бърза засада на полицията, обирджиите бяха задържани в региона на Слънчев бряг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР