Представителите на проруските власти на самопровъзгласилите се ЛНР, ДНР и

...
Представителите на проруските власти на самопровъзгласилите се ЛНР, ДНР и
Коментари Харесай

Обявиха проруските референдуми за състояли се. Москва затваря границите за подлежащи на мобилизация

Представителите на проруските управляващи на самопровъзгласилите се ЛНР, ДНР и Запорожка област оповестиха, че на референдумите в тези райони са дали своят вот повече от половината жители, тъй че референдумите могат да се смятат за " годни ". Това заяви РИА Новости, базирайки се на ръководителите на Централната изборна комисия на ЛНР Елена Кравченко и на ДНР Владимир Висоцки, а представителят на окупационната администрация на Запорожка област Владимир Рогов написа за това в своя канал в Telegram.

В ЛНР, сподели Кравченко, изборната интензивност в края на трите дни е била 76%, а в ДНР - 77%, сподели Висоцки. Рогов твърди, че в Запорожска област са дали своят вот 51% от гласоподавателите.

РИА Новости прецизира, че съгласно интернационалните правила референдумът се смята за годен, в случай че в него са взели участие 50 % плюс един гласоподавател.

Ръководителят на регионалната изборна комисия в Херсон Марина Захарова съобщи, че на третия ден от гласуването в региона са се явили 49% от гласоподавателите.

Референдумите за присъединение на районите към Руската федерация в Донецката и Луганската национална република, Херсонска област и окупираните елементи на Запорожка област в Украйна започнаха на 23 септември. Гласуването ще продължи в това число и през днешния ден.

" Подкрепяте ли излизането на района от състава на Украйна, основаването на самостоятелна страна от района и включването му в състава на Руската федерация като съставна единица на Руската федерация? " - това са въпросите, заложени на жителите на Запорожка и Херсонска област.

Жителите на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка република отговорят на един въпрос: " Подкрепяте ли Донецката/Луганската национална република да стане съставка на Руската федерация? ".

Руските управляващи ще затворят границите за мъже в мобилизационна възраст, твърди съветското издание Медуза, като се базира на източник, непосредствен до съветската президентска администрация. Според него най-вероятната дата за възбраната е 28 септември.

Втори източник, също непосредствен до АП, съобщи, че това ще стане " след референдумите ", извършени в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република и в окупираните територии на Херсонска и Запорожка област. Те ще приключат през днешния ден.

Източникът съобщи, че ще има нещо като " изходни визи ": с цел да изоставен Русия, мъжете ще би трябвало да получат особено позволение.

Частичната мобилизацията в Русия стартира на 21 септември и от този момент 261 000 мъже са напуснали страната, твърди " Новая газета. Европа ", базирайки се на източник в администрацията на президента на Русия.

Според източника на вестника президентската администрация е почнала да разисква опцията за затваряне на границите за мъже в наборна възраст още в сряда. По данни на Федералната работа за сигурност 261 хиляди души към този момент са напуснали Русия сред 21 и 24 септември, написа вестникът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР