Представителите на партиите и коалициите в бившето вече 46-то Народно

...
Представителите на партиите и коалициите в бившето вече 46-то Народно
Коментари Харесай

Партиите в Димитровград се разбраха 90-те секционни комисии

Представителите на партиите и обединенията в бившето към този момент 46-то Народно заседание се схванаха за установяване състава и управленията на членовете на секционните изборни комисии (СИК) за идния избор за президент и вицепрезидент ​и за народни представители.

На извършените през днешния ден следобяд съвещания кметът на Димитровград Иво Димов и секретаря Венета Колева срещнаха представителите на парламентарно показаните партии с предлагането за образуване на секционните изборни комисии. На територията на общината броят на изборните секции е 90.

744 ще са членовете на СИК в община Димитровград ​за изборите на 14 ноември​.. Най-много - 181 места в тях ще има Политическа партия " ИТН ", следвана от КП " ГЕРБ-СДС " със 175, Коалиция " Българска социалистическа партия за България " - със 106 места. Коалиция " Демократична България-Обединение " ще имат 101 представители, Политическа партия Движение за права и свободи са с 91 и Коалиция " Изправи се Бг!Ние идваме! " ще разполагат с 90 места в секционните комисии.

Местата в управленията на СИК и за членовете им се разпределят по изчислителната процедура към методическите инструкции за установяване съставите на СИК, които са приложения към решение на ЦИК № 124-НС/26.05.2021г. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат болшинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Съгласно решение на РИК - Хасково в община Димитровград 57 изборни секции ще бъдат с по деветима членове и 33 изборни секции с по 7.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР