Представителите на новоучреденото сдружение с нестопанска цел Миньори и енергетици

...
Представителите на новоучреденото сдружение с нестопанска цел Миньори и енергетици
Коментари Харесай

Автошествие на миньори и енергетици блокира пътни артерии в Старозагорско

Представителите на новоучреденото съдружие с нестопанска цел „ Миньори и енергетици дружно “ блокираха за малко с десетки коли пътни артерии в Старозагорско.

Миньорите и енергетиците, работещи в комплекса „ Марица Изток “ се събираха на паметника на св. Иван Рилски в Раднево тази заран. Те потеглиха на протестно автошествие, което мина през града към Топлоелектрическа централа " Брикел " -Гълъбово, където придвижването беше блокирано, а по-късно се насочиха към точката, известна като Птицекомбината в Стара Загора.

Тук те блокираха придвижването, като по този метод препречиха прекосяването към основния път Стара Загора-Димитровград , който е и подстъп към автомагистрала " Тракия ". 

Протестиращите пропускаха коли със специфичен режим на придвижване . „ Сдружението е ново, само че всички участници са работещи в комплекса. Този митинг го вършим за самия комплекс и за обществото “, сподели пред публицисти Станимир Георгиев, ръководител на Управителния съвет на сдружението „ Миньори и енергетици дружно “.

Той уточни, че главните им претенции са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания.

Това ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на ел. сила, добивана от въглищни Топлоелектрическа централа „ да има конкурентна среда при производството на електрическа енергия, тъй като сега нашите централи заплащат непостижими цени на излъчванията и ние няма по какъв начин да излезем в конкурентна среда “, сподели той. И акцентира, че това е единственият запас сега, с който страната ни разполага за произвеждане на електрическа енергия.

Второто искане на протестиращите е осъществяване на концесионния контракт на „ Мини Марица-изток “, като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса, като една част от земите да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт.

Събралите се се оповестиха срещу излизането на битовия консуматор на свободния пазар , което съгласно тях „ ще докара до немислимо нарастване на цените и непостижими сметки за ток “.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР