Представителите на майките на деца с увреждания и омбудсманът Мая

...
Представителите на майките на деца с увреждания и омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Законът за личната помощ ще бъде финансово осигурен, заяви Светлана Ангелова

Представителите на майките на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова са били в неточност, че няма да има задоволително средства по Закона за персоналната помощ след 1 септември 2019 година Средства са обезпечени, съобщи зам.-председателят на парламентарната комисия по труда, обществена и демографската политика Светлана Ангелова в предаването на БНТ1 „ Още от деня “.

След извършената среща с представители на майките на деца с увреждания са изчистени недоразуменията към Закона за персоналната помощ, съобщи Светлана Ангелова.

По думите ѝ, обмудсманът Мая Манолова и майките на деца с увреждания са се тормозили, че няма да има задоволително средства за обезпечаване на Закона за персоналната помощ, който следва да бъде признат от Народно събрание. По време на разглеждане на държавния бюджет, ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова е направила предложение да се трансферират 71 млн. лева за това в Министерството на труда и обществената политика.
 Дебати на висок звук в Народно събрание поради Закона за персоналната помощ Дебати на висок звук в Народно събрание поради Закона за персоналната помощ
Социалната комисия в Народното събрание одобри на второ четене Законопроекта за персоналната помощ. Майките на деца с увреждания от самодейността "Системата ни убива "...

Така че не са основателни терзанията, че няма да има пари за персоналната помощ от 1 септември 2019, съобщи зам.-председателят на обществената комисия. Тя добави, че следва среща с премиера Борисов, както и с омбудсмана Мая Манолова в различен ден.

По отношение на бюджета на Социалното министерство, това е най-високият бюджет от няколко години насам, съобщи Светлана Ангелова. Само за хората с увреждания са планувани 437 млн. лева, което е със 150 млн. лева повече.

Предвидени са и повече пари за енергийни помощи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР