„Представителите на „Инерком” се самозабравиха, след като бяха поканени и

...
„Представителите на „Инерком” се самозабравиха, след като бяха поканени и
Коментари Харесай

Гечев за срещата на Върбакова с Борисов: Няма по-голяма обида и унижение за българската държава

„ Представителите на „ Инерком” се самозабравиха, откакто бяха поканени и им беше оказано височайше внимание от премиера, от вицепремиера, от министъра на финансите. Посрещнаха госпожата, тя сподели, че е склонна да размишлява да даде на българската страна избрани акции. Аз не знам по-голяма засегнатост и оскърбление за българската държава”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в предаването „ Събуди се”.
„ Българската страна слезе на равнището на компания „ Инерком”. И в този момент госпожата ще върви в Чехия да договаря. Тя ще съставлява и страната ли към този момент?”, попита Гечев. „ Българското държавно управление доста се е объркало. Откога министър председателят съставлява еднолично страната? Има ли решение от Министерския съвет, че страната желае да взе участие? Има ли разрешение от Народното събрание, от комисиите?”.
Гечев насочи рецензии към държавното управление, че 1 година, през която са траяли договарянията, страната не е реагирала.
„ Позицията на Българска социалистическа партия е безапелационна. Ние сме срещу тази договорка, никакви комбинации с госпожа Върбакова и нейната компания, преустановяване на сделката”, съобщи Гечев.
Гечев отхвърли Българска социалистическа партия да желае национализация.
„ Никъде не сме правили такива изказвания. Трябва да съблюдаваме закона”, съобщи депутатът.

Малко по-късно в студиото влезе Делян Добрев от ГЕРБ и двамата със социалиста влязоха в изострен спор поради договорката за ЧЕЗ.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР