,,Представителите на гражданите в сегашния състав на общинския съвет сме

...
,,Представителите на гражданите в сегашния състав на общинския съвет сме
Коментари Харесай

Борис Бонев: Софиянците ни изпратиха тук с реформаторски мандат

,,Представителите на жителите в настоящия състав на общинския съвет сме изправени пред един доста значителен избор - дали Столичният общински съвет през започващия мандат ще бъде орган, който взема решение насъбраните проблеми с градивни полемики и доста работа, или ще бъде инструментът за образуване на още повече и по-дълбоки публични разломи. Дали ще бъдем част от решението или ще се окажем казусът на София? Уважаеми сътрудници, отговорът на този въпрос зависи само от съвестта и самостоятелните дейности на всеки от нас. А повярвайте ми, имаме доста да се реваншираме на софиянци. Това сподели Борис Бонев от ПП-ДБ(СС) по време на първото съвещание на новия общински съвет.

“ Нека не забравяме, че тук представляваме освен хората, които са дали своят вот за нас, само че и всички тези, които не гласоподаваха въобще. А те, за жалост, са болшинство. Те не са дали своят вот, тъй като не имат вяра, че ние тук, можем да ги представляваме почтено и дейно - да оправдаем упованията им и да намерим решения за проблемите им. Трудно ми е да допускам, че измежду нас има сътрудници, които биха желали да затвърдят скептицизма и отдръпването на жителите от демокрацията и локалното самоуправление. Не имам вяра също, че някой от нас би разрешил Народното събрание на София да бъде обект на насмешки, тъй като 61 индивида не могат да се схванат даже по тематики, които всички са записали и дали обещание в стратегиите си? А откакто ограниченията са ясни, а обещанията - дадени, дали не е вярно да помислим по какъв начин да ги осъществяваме, вместо да посветим времето и силата си в безсмислени политически конфликти?, добави Бонев.

“Изборният резултат както за кмет, по този начин и за общински съветници и районни кметове ясно демонстрира, че София чака нов модел на ръководство. Софиянци няма да одобряват още от същото - те ни изпратиха тук с новаторски мандат. По тяхната воля в общинския съвет са изпратени 7 политически обединения, което предвещава едно нелесно ръководство. Ние обаче желаеме да имаме вяра, че това разнообразие ще донесе нови хрумвания и ще бъде принос към ръководството на София, а не спънка. Смисълът на това разнообразие е да имаме друг взор върху проблемите, а не ненужно да политиканстваме”, сподели още Бонев.

,,Ние ще кажем истината на нашите съграждани. Очаква ни сложен мандат и доста трудности по пътя ни - в идващите няколко месеца ще поставим големи старания да стабилизираме града, неговите институции, системи и финанси. Редица от най-важните планове са пред риск да останат незавършени до края на годината и да загубим десетки милиони европейско финансиране. За други пък, сред които е прословутата канализация, няма планувани средства и ще би трябвало да намерим още над 50 млн. лева Въпреки това, ще подкрепим всички работещи решения и планове и ще надградим постигнатите положителни резултати. Ние няма да бъдем тези, които ще ударят ръчната спирачка на София както бяхме упреквани``, показа той.

Бонев сподели, че имат ясна визия за това по какъв начин да осъществим със наличие трите съществени целта.

- Уредени квартали, в които се влага амбициозно, транспарантно и целеустремено, с качествена градска среда и уредени и налични превоз и паркинги
- Подреден и зелен град с чисти въздух и води, с опазени скъпи благосъстояния като Витоша и минералните извори
- Град с администрация, възприела ролята си на сътрудник и бранител на жителите и ползите им, въдворяваща ред и създаваща толерантна, приобщаваща и сигурна среда за живот, бизнес и просвета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР