Представителите на Европейската централна банка са все по-уверени, че инфлацията

...
Представителите на Европейската централна банка са все по-уверени, че инфлацията
Коментари Харесай

ЕЦБ даде сигнал за скорошно намаление на лихвите

Представителите на Европейската централна банка са все по-уверени, че инфлацията се връща към целевото равнище от 2%, а причините за понижаване на лихвените проценти се ускоряват. Това демонстрират протоколите от последното съвещание на ЕЦБ, извършено на 6-7 март, оповестява „ Ройтерс ”. В началото на март банката резервира водещите си лихви на рекордно високи равнища, само че стартира внимателно да поставя основите за тяхното понижаване през юни.
„ Членовете на ЕЦБ показаха нараснала убеденост, че инфлацията е напът да спадне стабилно и навреме до задачата от 2%. Въпреки че беше рационално да се изчакат постъпващите данни и доказателства, причините за обсъждане на понижения на лихвите се ускориха ”, демонстрира стенограмата от мартенското съвещание на централната банка.
От това последно съвещание насам данните сочат по-нататъшен спад на инфлацията и сдържаност в покачването на заплащането на труда, до момента в който знаците за икономическия напредък допускат, че може да има умерено възобновяване.
Следващата среща на ЕЦБ ще се организира на 11 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР