Представителите на “Демократична България /ДБ/ в Столичния общински съвет призоваха

...
Представителите на “Демократична България /ДБ/ в Столичния общински съвет призоваха
Коментари Харесай

ДБ поиска забрана на шествието на „Безсмъртния полк“ в София

Представителите на “Демократична България ” /ДБ/ в Столичния общински съвет приканиха кмета Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието на „ Безсмъртния полк “ на 9 май в София.

Общинският консултант Симеон Ставрев подсети, че доскоро повече от година Русия разгласи страната ни за неприятелска , а в това време съгласно уредниците на шествието на него ще са разрешени знамената на България, Русия, Съюз на съветските социалистически републики и Победата.

Той добавя още, че през месец март Международният углавен съд в Хага е издал заповед за арест на съветския президент Владимир Путин , упрекнат за депортирането на 16 000 украински деца в Русия.

Думите му се подкрепени и от различен общински консултант в София – Бойко Димитров от Демократична България. Той отбелязва, че миналогодишното шествие в столицата се е провело, макар апела на групата към кмета Йорданка Фандъкова. Тогава знамената със сърп и чук , знаци на KGB и Z , съветски флагове и потрети на Владимир Путин и Рамзан Кадиров бяха включени в манифестацията. 

От Демократична България припомнят, че в множеството източноевропейски страни, последната от които Латвия, деветомайските шествия са неразрешени. През 2023-а година шествието на Безсмъртния полк е анулирано даже в редица съветски градове и райони от основание за сигурност. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР