Представители на водещи компания в България ще се срещнат с

...
Представители на водещи компания в България ще се срещнат с
Коментари Харесай

Български кариерен форум за шести път събира фирми и млади българив чужбина

Представители на водещи компания в България ще се срещнат с български студенти и млади експерти от чужбина в границите на две кариерни изложби, проведени от съдружие " Български кариерен конгрес ". Двете събития в шестото издание на " Български кариерен конгрес ", предопределени за наши млади сънародници в чужбина, ще се състоят на 10-и март в Посолството на Република България в Лондон Българския културен институт и на 21-и април в Берлин.

Целта на събитията е младежите да се срещнат с опциите за кариерно развиване, а от своя страна компаниите участници да открият и привлекат свежа работна ръка с задграничен опит.

След три сполучливи изложби във Франкфурт форумът се реалокира в немската столица. В Берлин е най-голямата българска диаспора във Федералната република, също така е налице и многообразие на академични специалности и фрагменти в града и покрайнината. По сегашни данни в столицата и прилежащата ѝ провинция Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти.

Въпреки “Брекзит ”, ползата на младежите към Острова не стихва. Затова Лондон се явява извънредно стратегическо място за кариерното ревю за шеста поредна година. Понастоящем в английската столица и района има над 30 000 открити наши сънародници, като от тях над 2 000 са студенти.

До първото ревю остават по-малко от два месеца, само че към този момент има потвърждения за присъединяване от огромна част от поканените компании. Посетителите на форума ще имат опцията да се срещнат с представители на фирмите “Теси ”, “Easy Consult ”, EVN, “TBI Bank ”, “Карлсберг България ” и “Despark ”, както и с организациите “Заедно в час ”, “Лечение без граници ” и “Обединени хрумвания за България ”.

“Български кариерен конгрес ” е организация, основана от и за студенти. Екипът се състои от български студенти и млади експерти с опит в чужбина. Всяка година екипът се уголемява с нови попълнения, с цел да резервира образа си. За актуалната акция са привлечени още 12 доброволци, студенти във Англия и Германия. Повечето от ангажираните в организацията на форума учат или работят в Западна Европа, а измежду дългогодишните доброволци на идеята личат и имена на хора, открили се назад в България след довеждане докрай на образованието си в чужбина.

" BG Careers Fair е едно преживяване. То дава забавен взор върху пазара на труда в България и даже да не са си мислели, че желаят да се развиват в България, може да се окаже, че в действителност са попаднали на Възможността. ", споделя Ангел Игнатов, ръководител на Управителния съвет на съдружие " Български кариерен конгрес ", който е точно едно от лицата, завърнали се в България след сполучливото си довеждане докрай на висшето обучение в Шотландия.

Освен опцията да научи повече за реализацията си назад в родината, всеки клиент на форума може да се записва в формалния уеб портал на “Български кариерен конгрес ”, като процесът за тазгодишното издание към този момент започва. Чрез попълване на формата всички заинтригувани от кариерното ревю могат да се осведомят повече за фирмите участници, за опциите в деня на събитието и да поместят своето CV. До платформата имат достъп всички компании сътрудници на организацията, което е причина за по-добра връзка сред трудовия пазар в България и всички млади експерти в чужбина, от които родния бизнес се нуждае. На страницата редовно се разгласяват и разгласи за отворени позиции на фирмените сътрудници, което предлага на младите българи в чужбина да добият взор върху пазара на труда в България даже в случай че нямат опцията да участват персонално на форума.

В момента тече и акцията за набиране на компании изложители, като всеки заинтригуван бизнес представител може да се осведоми за изискванията да стане кариерен сътрудник, поместени в предопределената за задачата секция в формалния уеб уебсайт на “Български кариерен конгрес ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР