Представители на ВМРО-ДПМНЕ повтарят баналности като няма конституционни промени при

...
Представители на ВМРО-ДПМНЕ повтарят баналности като няма конституционни промени при
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ не спира да обещава отлагане на конституционните промени

„ Представители на ВМРО-ДПМНЕ повтарят баналности като „ няма конституционни промени при тези условия “ и дават обещание отсрочване на конституционните промени “, съобщи македонският вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричич, представен от БГНЕС

" От показаното до момента никой не може да види планa на ВМРО-ДПМНЕ за Европейски Съюз. Те имат декларативна позиция, че са за Европейски Съюз, само че всичко, което вършат, приказва за противоположното. Интересно е, че водачът Мицкоски в представянето на програмата им нито един път не загатна за съдействие с Европейски Съюз или Съединени американски щати, като наши най-важни стратегически сътрудници ", сподели Маричич.

Той добави, че други представители на ВМРО-ДПМНЕ, упълномощени да се изричат по външнополитически въпроси, са повтаряли добре познатите баналности от вида " няма конституционни промени при тези условия ", без да оферират решения.

" Мъгляво е, че те дават обещание или афишират отсрочване на използването на конституционните промени, както и гаранция от Европейски Съюз за македонския език и еднаквост, когато от Брюксел към този момент ясно са им споделили, че това е невероятно и опонира на наредбите на Рамката за договаряния ", сподели Маричич.

Вицепремиерът добави, че македонският език и еднаквост към този момент са контрактувани в преговорната рамка.

" Правителството, ръководено от СДСМ, е завършило, а македонският език и еднаквост са изковани и няма никакъв късмет да бъдат проблематизирани по какъвто и да е метод ", акцентира Маричич.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР