Представители на властите в САЩ успяха да проникнат в заключеното

...
Представители на властите в САЩ успяха да проникнат в заключеното
Коментари Харесай

Русия се разгневи на американски обиск на руското консулство в Сиатъл

Представители на управляващите в Съединени американски щати съумяха да обхванат в заключеното съветско консулство в Сиатъл. Припомняме, че то беше опразнено още в края на предишния месец, когато поради случая " Сергей Скрипал " Съединени американски щати изгони 48 съветски дипломати и 12 съветски сътрудници от задачата на Организация на обединените нации.
Сега американските управляващи проникнаха безусловно на съветска земя, като сториха това под прикритието на заслон – безусловно. Ключалката на постройката е била разрушена, само че интервенцията е извърешна, като преди този момент е разпънато платнище, което не разрешава да се види какво се прави.
Пред ТАСС завеждащият консулският отдел на съветското посолство в Съединени американски щати Николай Пукалов изясни, че архивът и най-ценните предмети от дълго време са изнесени от постройката – още на 2 април. Припомняме, че Вашингтон беше дал период до 24 април на Русия да опразни постройката на дипломатическото посланичество. Пукалов разяснява, че сегашните дейности на Съединени американски щати съставляват нарушаване освен на интернационалното право, само че и на американските закони. Но към този момент има коментар пред " Взгляд ", че в случай че постройката е със свален имунитет, то дейностите на управляващите в Съединени американски щати са законни.
Доста по-кратко, само че и ядно, се изрече представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова. В пост в профила си във Фейсбук тя написа: " Рядко представление – разбойническа държавна хватка ".

Припомняме, че преди време ориста на съветското консулство в Сан Франциско беше сходно – откакто предходният американски президент Барак Обама изгони 35 съветски дипломати поради хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати. Генералното консулство на Съединени американски щати в Санкт Петербург мина също през аналогична процедура " по завладяване " – на 31 март, само че без да се стига до разтрошаване на порти.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР