Представители на „ВиК - Шумен започват проверки на техническото състояние

...
Представители на „ВиК - Шумен започват проверки на техническото състояние
Коментари Харесай

Да се погрижим за водомерните шахти след края на зимния сезон

Представители на „ ВиК - Шумен " стартират инспекции на техническото положение на водомерните възли и отчитане на водомерите

Грижата за положителното положение на водомерните шахти е обвързване на клиента според чл.5.1 и чл.5.14 от Общите условия за даване на В и К услуги на потребителите от В и К оператор. Клиентите, също по този начин, следва да обезпечават свободен и безвреден достъп до водомерните шахти на длъжностните лица, упълномощени от „ В и К - Шумен ".
Водомерните шахти в парцелите на клиентите, след края на зимния сезон, би трябвало да бъдат почистени и готови от тях за безвредна употреба и при нужда - да бъдат осъществени съответните поправки действия. В случай на открита нередовност и повреди по водомерния възел и присъединителните детайли, потребителят следва да уведоми В и К оператора.
За осъществяване на активността си, обвързвана с водомерите, упълномощените от „ В и К - Шумен " длъжностни лица имат право на свободен достъп до измервателните уреди. Задълженията на В и К оператора по отношение на водомерите, включват:
инспекция на положението и редовността на водомерните възли и присъединителна инсталация и премахване на установените повреди; замяна на водомери с изминал метрологичен период или повредени; отчитане на показанията на средствата на премерване при изискванията и периодите избрани от общи условия за даване на В и К услуги чл.7 ал.6 от общите условия; известяван на потребителите за установени проблеми във вътрешната водопроводна апаратура
Клиентите ще бъдат осведомени за датата на посещаване на чиновник на „ ВиК - Шумен " за инспекция на техническото положение на водомерния възел и отчитане на водомера посредством разлепени осведомителни известия или на единния номер 0700 500 54.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР