Представители на Възраждане“ и БСП за България“ дойдоха пред Паметника

...
Представители на Възраждане“ и БСП за България“ дойдоха пред Паметника
Коментари Харесай

Привърженици на „Възраждане“ и БСП се присъединиха към протеста пред паметника на Съветската армия

Представители на „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “ пристигнаха пред Паметника на Съветската войска . По-рано там „ Левицата “ направи палатков лагер против премахването на паметника.
 
 митинг монумент Булфото

" Тук сме да защитим за следващ път опитите на самозабравили се ръководещи да съборят паметника на Съветската войска , да се опитат да събарят, който и да е, монумент в България, символизиращ разнообразни интервали в българската история ", разяснява депутатът Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България ".
 
 митинг монумент Булфото

Според Свиленски въпросът се слага в този миг, „ тъй като си търсят гласоподаватели за изборите “. " Най-лошото ще бъде, в случай че в действителност паметникът бъде съборен - тогава те би трябвало да прекратят своето политическо битие, защото няма да има какво повече да събарят и надлежно нямат място в политиката ", счита депутатът.
 
 митинг монумент Булфото

Някои от жителите, пристигнали на място, носеха тениски с логото на „ Възраждане “ откакто водачът на партията Костадин Костадинов написа във Facebook, че софийската организация на групировката ще бъде пред паметника.

Депутатът от „ Възраждане " Ивелин Първанов разясни, че са пристигнали, с цел да запазят нашата история и суверенитета на България. „ Не може някое чуждопоклонничество, диктувано от непознато посолство, да деформира целия образ на столицата и цялата ни история ", разяснява той. По думите му България има своята история, а народът желае да бъде питан. Не може няколко чиновника в Столичната община да вземат решение вместо жителите на столицата, добави Първанов. Според него може би би трябвало да има локален референдум за паметника. Депутатът съобщи, че до момента в който от общината и ръководещите не се откажат от желанието за разглобяване, от „ Възраждане " ще бъдат там.
 
 митинг монумент Булфото

Областният шеф на София-град Вяра Тодева сподели, че има дълга процедура на планиране и координиране на преместването на Паметника на Съветската войска.

С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на мемориалния комплекс „ Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Така той към този момент е в ръководство на регионалния шеф, изясни Тодева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР