Представители на Възраждане“ и БСП за България“ дойдоха пред Паметника

...
Представители на Възраждане“ и БСП за България“ дойдоха пред Паметника
Коментари Харесай

„Възраждане“ и „БСП за България“ пазят Паметника на Съветската армия

Представители на „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “ пристигнаха пред Паметника на Съветската войска. По-рано през днешния ден „ Левицата “ направи палатков лагер против премахването на паметника, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тук сме да защитим за следващ път опитите на самозабравили се ръководещи да съборят паметника на Съветската войска, да се опитат да събарят, който и да е, монумент в България, символизиращ разнообразни интервали в българската история, разяснява пред публицисти депутатът Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България ". Тук сме, с цел да се опитаме да кажем на тези хора да прочетат историята, да са наясно какво символизират тези монументи и какво желаят да разрушат, тъй като по-лошо от това да бъдеш неграмотен в тази ситуация е да събориш паметника на Съветската войска, добави той. Според Свиленски въпросът се слага в този миг, „ тъй като си търсят гласоподаватели за изборите “. Най-лошото ще бъде, в случай че в действителност паметникът бъде съборен - тогава те би трябвало да прекратят своето политическо битие, защото няма да има какво повече да събарят и надлежно нямат място в политиката, счита депутатът.

Някои от жителите, пристигнали на място, носеха тениски с логото на „ Възраждане “. По-рано през днешния ден водачът на партията Костадин Костадинов написа във фейсбук, че софийската организация на групировката от 19:00 ч. ще бъде пред паметника.

Депутатът от „ Възраждане " Ивелин Първанов разясни, че са пристигнали, с цел да запазят нашата история и суверенитета на България. „ Не може някое чуждопоклонничество, диктувано от непознато посолство, да деформира целия образ на столицата и цялата ни история ", разяснява той. По думите му България има своята история, а народът желае да бъде питан. Не може няколко чиновника в Столичната община да вземат решение вместо жителите на столицата, добави Първанов. Според него може би би трябвало да има локален референдум за паметника. Депутатът съобщи, че до момента в който от общината и ръководещите не се откажат от желанието за разглобяване, от „ Възраждане " ще бъдат там.

За Българска телеграфна агенция регионалният шеф на София-град Вяра Тодева сподели, че има дълга процедура на планиране и координиране на преместването на Паметника на Съветската войска. С решение на Министерския съвет от 2 август бе изменен статутът на мемориалния комплекс „ Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Така той към този момент е в ръководство на регионалния шеф, изясни Тодева

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР