Представители на туристическия и хотелиерския бранш се срещнаха с водача

...
Представители на туристическия и хотелиерския бранш се срещнаха с водача
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Летният сезон е под въпрос, но може да бъде спасен с конректни бързи стъпки

Представители на туристическия и хотелиерския отрасъл се срещнаха с лидера на листата на Българска социалистическа партия Варна Борислав Гуцанов и сигнализираха за опасности преди сезона

„ Настояваме страната да поеме разноските за PCR проби на идващите у нас чуждестранни туристи, като антикризисна мярка в наша поддръжка. “, към това се сплотиха представителите на туристическия и хотелиерския отрасъл по време на среща с лидера на листата на Коалция „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов и третия в листата Павел Раличков. В сектора са обезпокоени за бъдещето на летния сезон, който би трябвало да стартира на1-ви май, само че съгласно тях рискът от неуспех е прекомерно огромен. „ При нас, по Северното Черноморие, обичайно по Великденските празници почиват хиляди румънци. Ако към ваканцията си прибавят и разноски за PCR тест, вероятността да се откажат да дойдат у нас, е голяма. Това, от своя страна, ще докара до спомагателни загуби за туризма и заетите в него “, акцентира Борислав Гуцанов. Представителите на сектора обаче обявиха, че са изпратили писмо до отрасловия министър, само че отговор към момента няма, а към този момент получават молби за отменяне на резервации.

„ Искаме също неотложно да бъде издадена заповед за „ зелените коридори “ и те да бъдат въведени на 28 април, с цел да не бъде провален сезон 2021. “, прикани Павлин Косев – ръководител на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Освен отлив на румънски туристи, сериозен проблем има и с съветските. Борислав Гуцанов пое ангажимент да бъде задвижен процесът по издаване на електронни визи, каквито желаят от браншна. „ Гърция и Испания намират метод да притеглят съветските туристи, а ние ги изпускаме. Консулските служби не издават визи, отливът е очевиден и би трябвало да си върнем съветските туристи, които са главен източник на доходи в туризма “, сподели още Гуцанов. Общонационалната реклама на туризма в България също би трябвало да е част от тактиката за възкръсване на туризма, а не непрекъснато да гледаме реклами на прилежащите ни дестинации – към това се сплотиха представителите на сектора и претендентите за депутати.

Водачът на листата на Българска социалистическа партия Варна напомни, че в програмата е заложено преустановяване отдаването на концесия на плажовете пред хотелите, където притежателите са създали вложения за милиони, а по-късно са принудени да заплащат големи суми за плажа пред хотелите, което от време на време граничи с рекет. От сектора пък желаеха сходни срещи да станат постоянни

  „ За да обърне някой съществено внимание на българския туризъм и да има действителна поддръжка в решаването на проблемите, бихме желали представител на БСП-Варна в идващото Народно събрание да бъде част от нашите ежемесечни бизнес-закуски. По този метод той ще спомага за възобновление на българския туризъм “.За проблеми с фрагментите сигнализира ръководителят на Туристическата камара във Варна - Илин Димитров.

„ Ангажирам се персонално, като варненец, България още веднъж да стане привлекателна туристическа дестинация “, сподели Борислав Гуцанов и напомни, че в програмата са заложени още вложения и смяна на кадровата политика в бранша, основаване на Единна туристическа организация, ваучери за възкръсване на вътрешния туризъм и още доста ограничения за възкръсване на един от най-важните за Варна браншове.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*публикация 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР