Представители на три строителни фирми протестираха в Пловдив, пердаде репортер

...
Представители на три строителни фирми протестираха в Пловдив, пердаде репортер
Коментари Харесай

Протестиращи: Държава без пътища няма

Представители на три строителни компании стачкуваха в Пловдив, пердаде кореспондент на Plovdiv24.bg. С лозунги “Държава без пътища няма ", “Няма време, индексация в този момент ", “Стига обещания, време е за дейности " и клаксони на камиони служащи от " Трейс груп холд ", “Европейски пътища " и “ПИМК " се събраха на кръговото на Пазарджишко шосе и Околовръстния път на Пловдив, като блокираха придвижването за час.

Протестът е част от националния, който се организира на разнообразни места в страната. Освен в София, на 20 места по пътищата в страната стачкуващите  затваряха трасетата в границите на 1 час - от 10 до 11 ч.

Строителите упорстват да им бъдат изплатени възнагражденията и направеното в минало време, както и да бъдат индексирани цените на труда им и на материалите към актуалният миг. “От няколко месеца цените стремително вървят нагоре, а ние работим както досега ", споделиха протестиращите.

Над 100 000 души си чакат заплатите и погашение на отговорностите на страната към браншовата организация. “И ние се надяваме да отидем на море и на отмора ", споделиха строителите. Те настояват, че все още има теч на фрагменти в строителството, а те не се намират елементарно.

От сектора упорстват още да бъдат улеснени процедурите, по които работят. Ако техните претенции не бъдат изпълнени, са обречени на банкрут и бедност.

Протести са планувани и за на следващия ден.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР