Представители на Световната банка (СБ) за първи път от 2021

...
Представители на Световната банка (СБ) за първи път от 2021
Коментари Харесай

Световната банка прегледа кредитния портфейл на Украйна за първи път от 2021 г.

Представители на Световната банка (СБ) за първи път от 2021 година направиха координиране на кредитния портфейл на Украйна. Това заяви украинското министерство на финансите. " Министерството на финансите на Украйна и Световната банка прегледаха портфолиото от планове на Световната банка. Прегледът, който се организира за първи път от 2021 година, беше управителен от заместник-министъра на финансите на Украйна Олга Зикова и ръководителя на офиса на Световната банка в Украйна Геворг Саркисян “, се споделя в известие в канала на ведомството в Telegram.

Съобщението разяснява, че портфолиото включва 20 настоящи плана на обща стойност над 5,5 милиарда $ и 1 милиард евро заеми, както и над 20 милиарда $ безплатни средства.

На 6 август депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк заяви, че общият размер на безвъзмездните средства и заеми, отпуснати на Украйна от нейните сътрудници от края на февруари предходната година, е достигнал 60 милиарда $, от които 6,29 милиарда $ са преведени на Киев от Международния валутен фонд. Бюджетът на Украйна за 2023 година планува рекорден недостиг от $38 милиарда По-рано украинският президент Владимир Зеленски предложи на Запада да го покрие изцяло. В същото време ръководителят на комисията по финанси на Върховната рада Даниил Гетманцев призна, че Украйна не може да ръководи наличните пари без съглашение със западните страни и всевъзможни разноски и промени не би трябвало да опонират на тяхната визия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР