Представители на сдружение КАЖИ (Кампании и активизъм за животните в

...
Представители на сдружение КАЖИ (Кампании и активизъм за животните в
Коментари Харесай

Протестиращи влизат за седмица в клетка срещу фермите за кожи

Представители на съдружие КАЖИ („ Кампании и активизъм за животните в промишлеността ”) и Гражданската самодейност за възбрана добива на скъпи кожи ще прекарат една седмица в клетка в градинката до Народното събрание, като по този метод желаят да онагледят страданието на животните във фермите за скъпи кожи.



Протестната проява стартира в 9.00 часа на 6 ноември. Защитниците на животните ще се ротират на смени в клетката непрекъснато , тъй че в нея постоянно да има по един човек. Клетката символизира страданието на стотици хиляди животни, които тъкмо през месец ноември ще бъдат убити в България, единствено и само за кожени палта и фешън аксесоари. В клетката ще влязат музиканти, актьори, художници, известни и известни лица, както и елементарни жители.
 
Очаква се в Народното събрание да бъде планувано съвещание на Комисията по земеделието и храните за разглеждане и гласоподаване на импортирания при започване на месец септември законопроект за възбрана добива на скъпи кожи в страната. При разглеждане в първата комисия (по взаимоотношение с неправителствените организации), законопроектът беше подсилен съвсем единомислещо от всички депутати.

По данни на БАБХ, в България действат две ферми за скъпи кожи. И двете са за американски норки. Общият им разгласен потенциал е близо 130 хиляди. Около 70% от тези животни ще бъдат убити за кожите им в границите на месец ноември. Близо 99% от норките се отглеждат във плантация до Старозагорското село Маджерито . На фона на увеличаващия се брой забрани в Европа, у нас се усилва броят убивани животни за кожи всяка година, споделят уредниците на протестната проява.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР