Представители на САЩ и талибаните започнаха нов кръг от преговори

...
Представители на САЩ и талибаните започнаха нов кръг от преговори
Коментари Харесай

САЩ и талибаните започнаха нов кръг от преговори в Катар

Представители на Съединени американски щати и талибаните започнаха нов кръг от договаряния за намиране на политическо решение на спора в Афганистан, съобщи нощес представителят на талибаните Забиула Муджахид, представен от ДПА.

В договарянията взе участие и командващият силите на НАТО в Афганистан военачалник Остин Скот Милър.

Специалният представител на Съединени американски щати за Афганистан Залмай Халилзад написа в сряда в Туитър, че Вашингтон е подготвен за договорка и остава да се види дали и талибаните са подготвени.

Новият кръг от договаряния стартира малко след убийството в сряда на двама американски бойци в Афганистан, отбелязва ДПА.

Американският държавен департамент съобщи в сряда, че след срещата с талибаните в Доха, Халилзад ще посети Афганистан, където ще разиска мирния развой с водачите на афганистанското държавно управление и ще призове за договаряния сред държавното управление и талибаните.

След предходния кръг от договаряния по-рано този месец талибаните обявиха, че са провели "подробни и потребни договаряния " със Съединени американски щати.

Съединени американски щати и талибаните договарят от предходната година, с цел да намерят политическо решение на траялата 17 години война, която е най-дългата, която Вашингтон в миналото е водил.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР