Представители на РЗИ вече ще участват в обществените поръчки за

...
Представители на РЗИ вече ще участват в обществените поръчки за
Коментари Харесай

Сменят правилата за избор на перални за болниците

Представители на РЗИ към този момент ще вземат участие в публичните поръчки за избор на перални на лечебните заведения.

Това е резултатът от следствието на журналиста от Нова телевизия Васил Иванов за прането на лечебните заведения. „ Когато се разгласи една социална поръчка кой да пере на една болница, първо ще отива контрольор от РЗИ, който да огледа дали тя дава отговор на нормативните условия. Ако дава отговор, продължава нагоре в състезанието. И тогава се гледат цените”, изясни Васил Иванов.

Разследване разкри фрапиращи афери в столичната болница „ Света Анна “

До измененията се стигна, откакто журналистът сподели по какъв начин тонове болнично долни дрехи пътуват из страната. Така да вземем за пример болничното заведение във Видин праща прането си във Велико Търново, тази във Велико Търново – в Русе. Голяма болница като „ Пирогов” изпраща бельото да се пере в Пазарджик, а Окръжна болница в София – в Стара Загора. „ Става въпрос за доста пари. А и се оказа, че доста перални не дават отговор на изискванията”, изясни журналистът.

След излъчването на репортажа, само шефът на „ Пирогов” – проф. Балтов, се свърза с екипа. „ Пирогов” от самото начало е търсил да пере на преференциална цена, факт е, че когато поех поста, смъкнах съществено цената”, съобщи проф. Балтов. И добави, че е даден период на компанията, която пере, да влезе в нормите, или договорът ще бъде преустановен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР