Представители на руската корпорация Росатом“ участваха в 17-ата ежегодна конференция

...
Представители на руската корпорация Росатом“ участваха в 17-ата ежегодна конференция
Коментари Харесай

Росатом участва в 17-ата конференция на Българския атомен форум

Представители на съветската корпорация „ Росатом “ участваха в 17-ата годишна конференция на Българския атомен конгрес (БУЛАТОМ) във Варна.

На пленарната сесия шефът на районния център „ Росатом Централна Европа “ Вадим Титов означи достиженията на „ Росатом “ и уточни триумфите на руско-българското съдействие в региона на мирното потребление на атома.

„ Ние устойчиво реализираме доставки на гориво за АЕЦ „ Козлодуй “, участваме в програмата за удължение на периода на употреба на Пети и Шести енергоблок с реактори ВВЕР-1000 на централата. Вече повече от половин век си сътрудничим с България в региона на атомната енергетика. Като се вземе пред тип неповторимият опит на „ Росатом “, ние ще се радваме да окажем всестранна поддръжка на българските сътрудници в региона на развиването на атомните енергийни стратегии “, означи Вадим Титов.

По време на пленарната сесия бяха маркирани триумфите на съветската корпорация „ Росатом “. За една година бяха пуснати два нови енергоблока с ВВЕР-1200 от потомство „ три плюс “ – на Ленинградската АЕЦ и Нововоронежката АЕЦ, което разрешава да се приказва за серийно създаване на енергоблокове от ново потомство. Успешно бе извършено превозването на неповторимия плаващ енергоблок „ Академик Ломоносов “ от Санкт Петербург в Мурманск за зареждане с нуклеарно гориво и по-нататъшното му изтегляне на буксир до град Певек. В рамките на задграничните планове на компанията бе даден старт на строителството на АЕЦ „ Аккую “ в Турция, подписани бяха контракти за създаване на първата в Египет АЕЦ „ Дабаа “, организира се церемонията по изливането на първия бетон за Трети енергоблок на АЕЦ „ Куданкулам “ в Индия и Първи енергоблок на АЕЦ „ Рупур “ в Бангладеш, а в Китай бе приключен и пуснат Трети енергоблок на АЕЦ „ Тянван “. Продължава строителството на АЕЦ в Европа – в Унгария, Финландия и други планове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР