Представители на Русия и Украйна дадоха най-оптимистичната си досега оценка

...
Представители на Русия и Украйна дадоха най-оптимистичната си досега оценка
Коментари Харесай

Русия, Украйна и САЩ: Край на войната до дни 

Представители на Русия и Украйна дадоха най-оптимистичната си до момента оценка за напредъка във водените от тях договаряния за войната, като обявиха, че е допустимо до дни да има позитивни резултати.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман настрана от мненията на двете страни съобщи, че Русия демонстрира признаци на подготвеност да води договаряния всъщност за преустановяване на спора, взел хиляди жертви и принудил над 2, 5 милиона души да изоставен домовете си, съобщи "Reuters ".

Украйна е заявявала, че е подготвена да договаря, само че не и да се съобщи или да одобри ултиматуми.

"Принципно няма да отстъпим по никакви позиции. Русия към този момент схваща това. Русия към този момент стартира да приказва градивно ", сподели в оповестен в интернет видеозапис украинският договарящ Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски. "Мисля, че ще реализираме някакви резултати безусловно до дни ", добави той.

Членът на съветската делегация на договарянията Леонид Слуцки съобщи пред организация РИА Новости, че договарянията са довели до значителен прогрес. Според него може да се чака в идващите дни двете страни да стигнат до обща позиция и да има документи за сключване.

Публичните мнения на двете страни бяха направени съвсем по едно и също време, на 18-ия ден на войната, почнала на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин сподели в петък, че е имало някои "положителни промени " в договарянията, само че не даде детайлности. В събота Кремъл съобщи, че полемиките сред съветски и украински публични лица не престават "във видео формат ". Разговорите сред съветския и украинския външни министри не доведоха до явен прогрес към преустановяване на огъня предишния четвъртък, само че анализатори споделиха, че фактът, че те даже се срещат, оставя отворен прозорец за преустановяване на войната.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР