Представители на Републиканската партия отправиха остри критики към администрацията на

...
Представители на Републиканската партия отправиха остри критики към администрацията на
Коментари Харесай

Байдън се готви да премахне санкциите срещу „Северен поток 2“?

Представители на Републиканската партия насочиха остри рецензии към администрацията на президента Джо Байдън, откакто в медиите се появи непотвърдена информация, че президентът се кани да отстрани глобите против съветския газопровод „ Северен поток 2 “, съобщи Ройтерс.

Републиканците упрекнаха администрацията, че дава на съветския президент Владимир Путин, стратегическо преимущество в Европа, откакто Axios, че Вашингтон ще анулира глобите против Nord Stream 2 AG, компанията отговаряща за плана, който има за цел да разреши на Москва да доставя газ до Германия дъното на Балтийско море. Според отчета ще бъдат отстранени и глобите против основният изпълнителен шеф на компанията Матиас Варних, който е доближен до съветския държавен глава.

Гaзoпpoвoдът заобикаля Украйна, като по този метод ощетява страната от директните такси, която тя получава в ролята на превозвач на съветски газ.

Според информацията на Axios глобите ще бъдат отстранени посредством отчет на Държавния департамент с претекст отбрана на американските ползи. Очаква се документът скоро да бъде импортиран в Конгреса.

„ Преди два месеца президентът Байдън назова Путин „ палач “, само че през днешния ден възнамерява да даде на него, неговия режим и на доближените му голямо стратегическо преимущество в Европа “, разяснява сенаторът на Небраска Бен Сас.

Според републиканеца от Тексас Майкъл Маккол каквото и да е унищожаване на глобите ще бъде знак, че администрацията в никакъв случай не е възнамерява да блокира работата по газопровода, макар че държавния секретар Антъни Блинкен съобщи пред конгреса, че администрацията на Байдън е срещу този план.

„ Ако на режима на Путин бъде разрешено да приключи този план, това ще се случи, защото администрацията на Байдън е дала зелена светлина “, сподели Маккол.

Говорител на Държавния департамент разяснява, че администрацията на Джо Байдън ясно е показала, че „ Северен поток 2 “ е съветски геополитически план, който съставлява опасност за европейската енергийна сигурност, както и за тази на Украйна и източното крило на НАТО и неговите сътрудници “.

Руският колос „ Газпром “, който финансира плана, и неговите западни сътрудници поставят огромни старания, с цел да приключат работата по плана, който е приключен на 95%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР