Представители на протестиращите миньори, които са блокирали пети ден АМ

...
Представители на протестиращите миньори, които са блокирали пети ден АМ
Коментари Харесай

Блокадите на основни артерии от миньори и енергетици продължават, но среща с властта на петия ден ще има

Представители на протестиращите миньори, които са блокирали пети ден Автомагистрала " Тракия " и Автомагистрала " Струма " ще се срещнат с властта през днешния ден на изключителна среща в Народното събрание. На диалозите с изключение на представители на миньори и енергетици ще участват министър председателят Николай Денков, министри, водачи и депутати от партиите, които поддържат ръководството.

На срещата се планува да бъдат разисквани съответните стъпки към енергийния преход във въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Смяната в мястото на договарянията стана късно нощес, откакто протестиращите отхвърлиха да се срещнат с премиера в Раднево.

" Днес среща ще има. Ние приехме тази покана, само че при избрани условия. Вчера от декларираната ни позиция от шест претенции едно от изискванията беше срещата да бъде извършена с представители на протестиращите и парламентарно показаните партии в Народното събрание. Ако не бъдат всички парламентарни групи диалози няма да има ", сподели Бисер Бинев пред Бтв.

Блокадите на автомагистралите " Тракия " и " Струма " остават, до момента в който срещата продължава.

Вече пети ден съществени пътища страната са блокирани, а недоволството на работещите в енергийния бранш е против териториалните проекти, които кабинетът изпрати на Брюксел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР