Представители на продавачите на зелените пазари в Сърбия и президентът

...
Представители на продавачите на зелените пазари в Сърбия и президентът
Коментари Харесай

Сергиите в Сърбите вече с касови апарати

Представители на продавачите на зелените пазари в Сърбия и президентът Александър Вучич се споразумяха да не бъдат въведени касови апарати на пазарите от 1 май, както бе планувано, оповестява вестник " Данас ".

Преди това министърът на финансите Синиша Мали бе декларирал, че " всички, които се занимават с търговия на дребно, би трябвало да имат касови апарати. Точка ".

Компетентните органи оповестиха, че тези, които не съблюдават нареждането, ще бъдат глобени с санкции от 300 хиляди до два милиона динара.

Експертите считат постигнатото съглашение за неприятно решение, което опълчва на нужния развой на фискализация.

Търговците се срещнаха през вчерашния ден с президента Вучич и финансовия министър Мали, след което обявиха, че през идващите месеци ще се търси решение на техните проблеми и че са надалеч от дефинитивно решение, само че въпреки всичко няма да има касови апарати по пазарите от 1 май.

Икономистът Милан Ковачевич сподели за " Данас ", че не е добре, че търговците на пазарите са освободени от задължението да имат касови апарати.

" От общ интерес е фискализацията да бъде приложена във всички сегменти на пазара и никой да не бъде изключен от този развой ", уточни той.

По-рано този месец търговците на пазарите, които не са и производители на стоките, които продават, стачкуваха срещу задължението да вкарат касови апарати от 1 май и блокираха придвижването на две основни кръстовища в Белград. Те настояха да се срещнат с президента Вучич.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР