Представители на Продължаваме промяната“ (ПП) са завършили законодателна програма за

...
Представители на Продължаваме промяната“ (ПП) са завършили законодателна програма за
Коментари Харесай

Новата коалиция иска да приеме 40 закона. Все още не ѝ достигат 6 депутати

Представители на „ Продължаваме промяната “ (ПП) са приключили законодателна стратегия за новата коалиция и ще я изпратят до всички евентуални сътрудници. Тя съдържа над 40 законопроекта, които да бъдат признати през идващите 6 месеца . Това заяви министър председателят в оставка Кирил Петков в сряда.

Програмата е направена на база на диалозите с партиите „ Демократична България “ (ДБ) и Българска социалистическа партия, които обявиха, че биха взели участие в кабинет с министър председател Асен Василев, както и с самостоятелните депутати , отделили се от „ ИТН “ (ИТН).

„ Програмата съдържа над 40 законопроекта, които би трябвало да бъдат признати в идващите шест месеца. Реално огромна част от тях би трябвало да бъдат признати в идващите четири месеца, в случай че желаеме България да продължи в този ритъм, а милиардите евро за асимилиране, които би трябвало да влязат в българската стопанска система, да се усвоят “, сподели Петков.

В края на предходната седмица че възнамеряват да излъчат предложение за нов кабинет в границите на настоящето Народно заседание, който да си сложи краткосрочни задания с крайни периоди за осъществяване в границите на идващите 6 месеца. Формациите споделиха, че целите в законодателната стратегия ще са в сферите на битката с корупцията, смяната на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), обществената сфера, енергийната самостоятелност, Еврозоната и други.

До петък, 8 юли, Асен Василев би трябвало да предложи състав на ново държавно управление, за който да гласоподават болшинството депутати в Народното събрание – 121 души. В момента трите обединения разполагат с общо 109 депутати в Народното събрание - 67 от Политическа партия, 26 от Българска социалистическа партия и 16 от Демократична България.

Коалицията има поддръжката и на шестимата самостоятелни депутати, които напуснаха парламентарната група на „ ИТН “. Това стана ясно в сряда в изявление по бТВ на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер (ПП). Той сподели, че за момента на новия кабинет не доближават 6 депутатски гласа.

Политическа партия няма да предложи проектокабинет с министър председател Асен Василев, в случай че в четвъртък вечер няма убеденост, че е обезпечена нужната поддръжка за него в Народното събрание. Той сподели, че се водят диалози с останалите депутати, само че отхвърли да има „ пазаруване на депутати “, в каквото опозицията в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ ги упрекват.

„ Предлагаме на депутатите да излязат с високо вдигната глава и да кажат: "Аз гласувах за България ", сподели Лорер.

По-рано тази седмица Кирил Петков сподели, че диалози за поддръжка не се водят единствено с четирима души - Бойко Борисов, Слави Трифонов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов.

Преди началото на министерския съвет в сряда министър председателят в оставка че решението на всеки един народен представител в идващите дни е доста значимо. По думите на Петков те избират сред това да „ да закрият българския парламент, правейки невероятно тази стратегия да се осъществя, или да проявят държавното отговорно отношение и ще застанат зад развиването на България “.

Кабинетът „ Петков “ след сполучлив избор на съмнение. Той и подсилен от всички депутати от партията, както и от тези от Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ. Партията на Слави Трифонов беше съдружен сътрудник в ръководещата коалиция,

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Нови членове, още военни в Европа, нова помощ за Украйна. Какво реши НАТО в Мадрид  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР