Представители на Продължаваме промяната и Възраждане седнаха на една маса,

...
Представители на Продължаваме промяната и Възраждане седнаха на една маса,
Коментари Харесай

След 10-минутна среща: “Възраждане” не изключи подкрепа за някои предложения на ПП за бюджет 2023 г.

Представители на " Продължаваме промяната " и " Възраждане " седнаха на една маса, с цел да обсъдят бюджета за идната година. Срещата се състоя в " Огледална зала " на Народното събрание по самодейност Политическа партия и продължи за рекордно малко време - 10 минути. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов отсъстваше от срещата.
Прочетете още
Съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев попитаха " Възраждане " дали биха подкрепили плана на декларацията им, в която упорстват служебният кабинет да внесе за разискване в 48-ото Народно заседание план на бюджет за идната година.

Бившите ръководещи потърсиха поддръжка за настояването си служебният кабинет да внесе нов план за държавната план-сметка за 2023 година, както и за своите 16 оферти. Кирил Петков направи спогодба, че инициираните от тях срещи за бюджета нямат нищо общо с договаряния за сформиране на държавно управление:

" Нека да се опитаме да разделим политическия развой с даването на мандатите и решаването на проблемите. За нас  повдигането на МРЗ е сериозно значима мярка в изискванията на инфлацията, както пенсиите на хората.  Това са тематики, които не са свързани със съставянето на постоянно държавно управление. Миналата година нямаше проблем по времето на длъжностен кабинет да се одобри бюджет за идната година ", съобщи Кирил Петков, съобщи " Дир ". 

Асен Василев уточни, че прогнозите за три-четири % растеж в приходите най-вероятно ще се осъществят. Виждаме, че за третото тримесечие инфлацията към този момент спада, добави той.

" В момента инфлацията е спаднала по кошницата, която България мери от 18,7 % на 17,6 %, а по европейската кошницата, която се употребява - от 15,6 на 14,8 %, което значи, че  прогнозите за инфлацията от 14 % до края на годината биха се сбъднали " , уточни Василев.

Ние имаме вяра, че продължава да има доста сериозна опция от спомагателни доходи за следващата година, добави той.

От " Възраждане " не дадоха отговор съответно какво от предложенията на Политическа партия биха подкрепили с аргумента, че парламентарната им група ще вземе решение за това.

" При нас са документите, ще ги разгледаме. Ще обсъдим и ще излезем с дефинитивно решение дали да подкрепим бюджета, или не. Основно, хубави неща, които има - да, ще бъдат подкрепени. Където са по-проблемни, няма да ги подкрепим ", сподели Иво Русчев.

Депутатът Димо Дренчев напомни думи на президента, в които се показва, че  тези упования за доходи в бюджета били повишени и можело да не се осъществен . Хубаво е да заобикаляме да надуваме прекомерно доста бюджета, добави Дренчев и посочи, че е по-добре държавното управление, което ще го извършва, да има отговорност за бюджета. Той увери, че  всички оферти на Политическа партия ще бъдат прегледани от ПГ " Възраждане " и ще бъдат подкрепени положителните от тях, за които има пари .

От " Възраждане " показаха, че техните съответни оферти за бюджета ще бъдат оповестени от парламентарната им група и няма да ги дискутират по време на срещата с " Продължаваме Промяната ". От партията на Костадинов  имат концепция за диференцирана Данък добавена стойност ставка , да вземем за пример за книги и учебници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР