Представители на превозвачите обявиха голям протест в цялата страна, ако

...
Представители на превозвачите обявиха голям протест в цялата страна, ако
Коментари Харесай

Превозвачи насрочиха протест срещу оттеглянето на проекта за автомобилната камара

Представители на превозвачите оповестиха огромен митинг в цялата страна, в случай че бъде отдръпнат законопроектът, с който се предлага основаването на автомобилна камара. Те оповестиха, че участниците в днешния митинг, които бяха признати и от премиера Бойко Борисов, съставляват 0.05% от сектора. Освен това първоначално подкрепяли основаването на камарата, а след това се оповестили срещу, тъй като не желали да работят по разпоредбите. Позицията бе изразена на конференция от ръководителите Съюза на интернационалните превозвачи, Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Организациите подсетиха, че са декларирали митинг, в случай че планът бъде отдръпнат, още предходната седмица на съвещание на транспортната комисия в Народното събрание.

Кой стачкува

Изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов изясни, че противоречивият законопроект се готви от 2 година, в последната една от които, разисквания се вършат с семейството на конфедерацията като са взели участие представители на всички браншови организации и всички те са оповестили поддръжката си. Имало единствено забележка да има обособена камара за автобусния превоз като по-специфичен от товарния. Според него днешните протестиращи са най-големите извършители - и като превозвачи, и като длъжници на хазната. Стотина-двеста рейса постановат сразяващ рекет върху останалите 13-14 хиляди

Илиян Филипов, ръководител на БАСАТ, изясни, че общо 1446 компании имат лиценз за автобусен транспорт като единствено 128 от тях членуват в сдружения, а в митинга са показани едвам 6 компании. От страна на 12 500 товарни превозвачи с лиценз с 65 хиляди автомобила в митинга били показани 8 товарни автомобила от 2 компании.

Според него същинската цел на митинга е участниците в него да се легитимират от името на сектора. Обясни потребност от автомобилна камара поради обстоятелството, че сега еднакъв глас имали сдружения с 5 членове и такива с по 1400. Допълни, че първоначално всички подкрепяли камарата, а в този момент са срещу, тъй като очевидно се опасяват от записаното в плана.

Бивш народен представител дирижирал митинга

Участниците в конференцията единомислещо назоваха някогашния народен представител от ГЕРБ Ивайло Константинов като индивидът, който подклажда митинга и манипулира другите компании като изяснява, че идва от обяд с Цветан Цветанов или различен почитан политик. В момента Константинов управлява бизнеса на " Юнинон Ивкони ". Това беше и претекстът да напусне депутатското място през декември 2017 година

Галя Топалова (председател на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България (НСАПБ) и президент на фирмите за автобусни транспорти " Етап-Адрес " и " Груп плюс " ) Ивайло Константинов, който взел участие в полемиките по плана в КРИБ, персонално взеха решение да има такава камара, а в този момент са първите срещу Бизнесът в България е в такава обстановка с помощта на такива хора. Това са паразитите в обществото на превоза, разгласи Васил Пиронков, представляващ Национално съдружие на автобусните превозвачи.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР