Представители на ПП-ДБ дават брифинг за медиите, след като Мария

...
Представители на ПП-ДБ дават брифинг за медиите, след като Мария
Коментари Харесай

ПП-ДБ за състава на МС: Габриел вече не е част от решението, а част от проблема

Представители на ПП-ДБ дават брифинг за медиите, откакто Мария Габриел върна досието с мандата на президента Румен Радев. Предложеният от нея състав изненада част от (не)коалиционните им сътрудници. По думите на Рая Назараян  е било утвърдено единствено от Христо Иванов, а препоръчаните от Габриел министри се оказаха сюрпризирани. 

Преди това Иванов пръв напусна постройката на Народното събрание, където от сутринта преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговаряха за ротацията. Пред публицисти той сподели единствено, че ще приказват едвам откакто мине процедурата с връщането на досието. 

След това водачите и депутатите от парламентарната група на ПП-ДБ се събраха за съвещания в централата си на ул. " Кърниградска ". 

Веднага след процедурата при президента на въпрос на публицисти на каква поддръжка разчита в Народното събрание, Мария Габриел отговори: " На всички тези парламентарни групи, които слагат националния интерес над партийния ".

Всичко това, допълнени от 105-имата депутати, с които разполагат ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, връща на дневен ред сметките с парламентарния калкулатор. А той демонстрира, че препоръчаният от Мария Габриел кабинет може да събере нужните 120 гласа при гласуването в Народно събрание, в случай че информацията на Рая Назарян за несъгласие сред Христо Иванов и Политическа партия се удостовери и депутатите на Демократична България гласоподават " за ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР