Представители на повече от 15 националности посетиха арт центъра Уго

...
Представители на повече от 15 националности посетиха арт центъра Уго
Коментари Харесай

Най-големият колекционер на българско изкуство в света показа картини на най-добрите български автори

Представители на повече от 15 националности посетиха арт центъра „ Уго Вутен “ – най-големият колекционер на българско изкуство в света. Тя беше проведената от българската група към асоциацията „ Жените на Европа “ и посолството ни в Белгия във връзка края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Светлин Русев, Кристо, Недко Солаков, Станислав Памукчиев, Павел Койчев са част от българските създатели, които участват в сбирката на Уго Вутен, умрял преди година. За този негов интерес има заслуга и брачната половинка му Елена, която е българка. Ирина Нейбург, ръководител на българската група към асоциацията „ Жените на Европа “ изясни: " Уго Вутен е един доста оглям колекционер на българско изкуство в света и това породи доста огромен интерес във всички, които са членове на нашата асоциация, към хиляда дами от всички националности ".

Мая Добрева, дипломат на България в кралство Белгия, описа, че посредством Вутен желаят да стигнат до сърцата на белгийците: " Винаги сме желали да намерим метод да го разпространяваме, тъй като Уго Вутен беше наш почетен консул за Западна Фландрия и посредством него искахме да стигнем до повече белгийци и да им покажем българското културно завещание ".

Според Диана Иванова, която живее в Брюксел от близо 14 години " неповторимо е, че един чужденец, който в продължение на към 40 години е следил творчеството на тези български художници, бил е в техните ателиета и като че ли даже е рисувал и мислил с тях ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР