Представители на полската националистическата партия Право и справедливост окупираха тази

...
Представители на полската националистическата партия Право и справедливост окупираха тази
Коментари Харесай

Протести в Полша заради реформи в медиите

Представители на полската националистическата партия " Право и правдивост " окупираха тази нощ постройката на националната телевизия, с цел да изразят по този метод митинга си против планувани промени в държавната медия.

" Право и правдивост " управляваше Полша в продължение на осем години, само че бе отстранена от властта след парламентарните избори през октомври.

Полското министерство на културата разгласи през днешния ден, че е уволнило ръководителите на държавните медии.

Проевропейската коалиция, управлявана от някогашния ръководител на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи, че ще реформира държавната телевизия и радио, против които се насочат рецензии, че са се трансформирали в агитационен инструмент в ръцете на " Право и правдивост ".

Вчера новите ръководещи одобриха в Народното събрание резолюция, с която бе насочен апел за възобновяване на " безпристрастността и надеждността на държавните медии ".

Гласуването на резолюцията беше бойкотирано от депутатите от " Право и правдивост ", чиито представители проведоха митинг в постройката на полската национална телевизия, с цел да защитят " плурализма в медиите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР