Представители на опозицията поискаха в пленарна зала за блиц контрол

...
Представители на опозицията поискаха в пленарна зала за блиц контрол
Коментари Харесай

Опозицията иска Кирил Петков и Асен Василев да дойдат в парламента

Представители на опозицията желаеха в пленарна зала за блиц надзор да дойдат министър председателят и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев .  Водещият съвещанието краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов от " Продължаваме Промяната " предложи да се насрочи различен ден за блиц надзор и да се продължи със законодателната стратегия.  

Мустафа Карадайъ, ръководителят на ПГ Движение за права и свободи напомни, че това че Министерският съвет е в оставка, не е " оправдание да продължава да нарушава Конституцията и законите на страната ".

Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС съобщи, че е неприемливо министър председател и вицепремиер да не участват на блиц надзор . " Моля ви, определете час, в който Народното събрание ще организира блиц контрола към премиера Петков и към вицепремиера Асен Василев ", прикани тя.

Тошко Йорданов помоли председателстващият съвещанието да се обади на премиера и вицепремиера да дойдат в пленарна зала.  

От трибуната той прикани " да не се крият като дами някъде в мазе , а да дойдат като мъже и да дават отговор на въпроси ".

Мирослав Иванов, който ръководи съвещанието, отговори, че сходни изявления са сексистки и наскърбяват дамите в Народното събрание. Йорданов се извини и преформулира изречението си с „ да не се крият като страхливи зайци, а да дойдат като мъж е “.

Преди това в известие до народните представители изпълняващият активността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов от „ Продължаваме Промяната “ заяви, че те няма да вземат участие в днешния блиц надзор заради „ неотложни задължения “ . Мирослав Иванов предложи да бъдат заложени въпроси към лицата, които участват в пленарна зала – вицепремиера Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.  

Тома Биков от ГЕРБ-СДС уточни, че не схваща какъв по-неотложен ангажимент има министър председателят Петков тъкмо през днешния ден след всичко, което се е случило, в случай, че през вчерашния ден Народното събрание е бил единствената институция в страната, която е търсела някакъв излаз от тази тотална невъзможност.

" Тази страна сега има една единствена институция, която се пробва да поеме отговорност за това, което се случва и това е българският парламент, не е българското президент, не е българското държавно управление, не е българската правосъдна система ", сподели той.  

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи също настоя да се яви министър председателят в оставка Кирил Петков. Той означи, че през днешния ден е 1 юли и подсети, че упованията са да тече газ по връзката ни с Гърция .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР